Trøndersk hyttesuksess i Åre

Snåsafirmaet Øverbygg lafter luksushytter som aldri før i den svenske skibygda.

Hytte
Foto: NRK

- Dette er en kjempesesong, vi lafter for harde livet i Åre, sier administrerende direktør Håvard Belbo i Øverbygg til NRK Trøndelag.

 

Håvard Belbo
Foto: NRK

Selskapet startet hyttebygging i Åre for seks år siden og siden den gang har de satt opp over 20 store hytter, fritidsboliger som koster flere millioner kroner.

Nå har de sikra seg flere tomter og skal i gang med 10-12 store prosjekter.  

 

Tidlig på plass

 Noe av årsaken til suksessen er at selskapet kom tidlig i gang i Sverige.

- Åre er et lite sted og vi har blitt godt kjent med de som bor og virker her. Når det nå er det et kjør etter å få tak i de beste entrepenørene har vi kontaktene i orden, sier Belbo.

En annen årsak til at hyttebygginga skyter fart i Åre er at bygda arrangerer VM i alpint i 2007.

- Veldig mange med byggeplaner ønsker å bli ferdige før mesterskapet, men vi håper jo at bygginga fortsetter etter 2007, sier Håvard Belbo.

 

Påskesalg

Selskapet håper at enda flere hyttekjøpere melder seg i påska.

- Vi har investert i disse tomtene ganske nylig. Erfaringsmessig venter vi ganske stor pågang og sitter med telefonen klar i påska, sier Sverre Luktvasslimo, tomteutvikler i Øverbygg. 

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.