NRK Meny
Normal

Trønderne triumferte i Birken

Frederik Wilmann fra Viggja tok førsteplassen i eliteklassen for menn, mens Åsmund Løvik fra Trondheim kom på andreplass. Borghild Løvset fra Orkla vant kvinneklassen.

Borghild LØvset

Det var en meget glad Borghild Løvset som banet vei over målstreken lørdag.

Foto: Andreas Skeide

Frederik Wilmann

Frederik Wilmann gikk av med seieren i eliteklassen for menn.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Det har vært en stor dag for trønderne i Birkebeinerrittet. Da Åsmund Løvik fra Trondheim syklet feil rett før mål, kunne Frederik Wilmann fra Viggja sykle i mål som vinner i eliteklassen. Wilmann kom inn på tiden 02:33:18, mens Løvik kom på andreplass syv sekunder etter.

Borghild Løvset fra Orkanger vant nok en gang eliteklassen for kvinner med tiden 3.05.04, hele syv minutter bedre enn tiden hun syklet på i fjor.

– Det er bare å nyte dagen, strålte hun etter å ha syklet 92 km fra Rena til Lillehammer.

Borghild Løvset

Løvset var først ut fra start på Rena og først i mål på Lillehammer.

Foto: Joar Elgåen / NRK
Fra skadet til seirende

Løvset var svært fornøyd med tiden hun syklet inn på, som var to og et halvt minutt før neste kvinne, Heidi Rosasen Sandstø fra Team Cityride.

– Løypa var mye tørrere, og forholdene var mye lettere sammenlignet med i fjor, sier hun.

Men det var bare så vidt at årets eliteklassevinner i det hele tatt stilte på målstreken. Løvset ble skadet i CykelVasan og fikk godkjennelse til å stille av legen for kun få dager siden.

– Da legen ga meg klarsignal tenkte jeg bare at jeg måtte gjøre det beste ut av det. Dette har jeg jobbet hardt for og seieren smaker veldig godt, gliser vinneren stolt.