Trønderne har inntatt hovedstaden

Flere tusen trøndere i hvite og svarte drakter preger Oslos gater denne helgen. Rosenborg-supportere er sugen på seier!

Cupfinale
Foto: Hans H. Bjørstad

– Det er litt litt vanskelig å si hvor mange vi er, men det er nok mellom tretusen og titusen som regner seg som Kjernen-supportere her, men sånn innskrevet i manntall er vi rundt 1500, sier talsmann i Kjernen, Espen Viken, når NRK møter han i Karl Johans gate i Oslo, lørdag ettermiddag.

SE NRKS VORSPIEL FØR FOTBALLFESTEN HER.

Viken vil ikke røpe hvilke overraskelser Kjernen kommer med under morgendagens kamp, men han lover at det blir en fest. Rosenborg-supporterne er tildelt 8550 cupfinalebilletter foran søndagens kamp mot Kongsvinger.

Før cupfinalen mellom Rosenborg og Kongsvinger var vi innom for å sjekke stemningen på lørdag.

Jens Martin Olsen og Rune Moen varmer opp til cupfinalen på The Scotsman pub og har stor tro på Rosenborg foran morgendagen.

– Det blir stor seier i morgen, jeg tipper 4-0 til RBK, sier Olsen.

– Hvordan er det å være her i Oslo da?

– Det er første gangen jeg er her, men vi møter jo trøndere over hele byen. Det er helt rå stemning, sier Moen.

Cupfinalefest på Rockefeller

Dagen før cupfinalen på Ullevaal braker det løs, er det trøndersk cupfinalefest i flere etasjer på Rockefeller i Oslo sentrum. Petter Wavold, Dag Ingebrigtsen og Terje Tysland er noen av artistene som opptrer.

– Det er alltid stas å spille på et utsolgt Rockefeller. Publikum kan hvert ord i hele teksten, sier Wavold, som har vært på hele 14 cupfinaler. Blant Rosenborgsangene er det en som skiller seg ut som favoritt.

Rosenborg e laget mitt, som jeg gjorde sammen med Erling ness er nok favoritten. Det er en sang som kan brukes hele tiden, sier Wavold.

Cupfinalen mellom Rosenborg og Kongsvinger vises på NRK1 kl.13.15 i morgen.