NRK Meny
Normal

Trønderlagene vil utfordre i toppen

Både Levanger og Ranheim starter sesongen i dag, og begge lagene satser på å utfordre i øvre halvdel av førstedivisjon.

Levanger

Levanger åpner sesongen mot Fredrikstad på søndag.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Vi gleder oss, det har vært en lang forsesong, så det er på tide at serien begynner, sier Levanger-trener Magnus Powell til NRK. Hans menn starter sesongen borte mot Fredrikstad søndag ettermiddag.

– Fredrikstad er steintøffe og har mange nye spillere. De er en klubb med store ressurser som skal ligge der oppe. Jeg håper det er en gunstig tid å møte dem, de har fått mange nye spillere som kanskje ikke har fått satt seg helt, sier Powell.

Selv om Levanger ikke får starte sesongen på hjemmebane, er Powell veldig fornøyd med motstanderen.

– Det er en motstander du får masse energi av, det blir fem til seks tusen på tribunen, det blir en herlig start på året.

I fjor kom Levanger på en niendeplass, men i år sikter de høyere.

– Vi ønsker og tror at vi skal forbedre oss og komme høyere på tabellen, men det er en tøff liga, sier Powell.

– Må unngå down-perioder

Ranheim

Ranheim satser på mer jubel i år.

Foto: Hege Tøndel Jonli / NRK

Byrival Ranheim starter også på bortebane. De skal til Grimstad og møte Jerv, som i fjor tok seg til opprykksfinale. De blåkledde fra Ranheim kom i fjor på sjetteplass.

– Målet er å fortsette å utfordre på øvre halvdel i ligaen med veldig få ressurser. Vi er vel bunn fire i ressurser, og vi utfordrer i topp seks, sier trener Svein Maalen til NRK.

I fjor hadde Ranheim en svak start, og kom seg opp til kvalikplassen takket være en svært sterk høstsesong. Maalen sier det blir et mål i år å unngå slike svingninger i prestasjonene.

– Vi må fortsette å dyrke det vi gjorde i høst. For oss i år handler det om å ikke få de down-periodene vi har hatt de siste sesongene, der vi har hatt mange kamper som ikke var bra nok, sier Maalen.

Tror på jevn serie

Førstedivisjon ble i fjor en jevn affære. Fra andre- til sjuendeplass skilte det kun seks poeng, det samme skilte åttende- fra femtendeplassen. Både Powell og Maalen tror trenden fortsetter.

– Jeg tror det blir akkurat det samme. Jeg kan ikke tenke meg noe annet, det er så jevnt mellom lagene. Hvert poeng og hvert minutt teller, sier Powell.

– Det kan være det blir et skille et sted, men i det store og hele tror jeg det blir veldig jevnt, sier Svein Maalen.

Laster innhold, vennligst vent..