Trøndere kan spolere gullfesten for RBK

Dersom Stabæk avgir poeng lørdag blir Rosenborg seriemester om de slår Bodø/Glimt. Men Glimt kan ødelegge moroa med to trøndere i spissen.

Vieux Sané

Brede Moe og Alexander Sørloth håper å stikke kjepper i hjulene for Rosenborg på søndag. Her prøver Moe å stoppe Sørloth mens han spilte for RBK.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Alexander Sørloth og Brede Moe har vært blant Glimts viktigste spillere i år. Nå håper de å ødelegge en eventuell gullfest for sine kompiser.

– Så lenge jeg spiller for Glimt ønsker jeg selvsagt å vinne hver eneste kamp. Det er klart at jeg heller håper at Rosenborg vinner serien enn Molde, jeg er jo trønder og har spilt der tidligere. Men jeg skal gjøre alt jeg kan for å slå RBK på søndag, sier Moe.

To lag med nært forhold

Brede Moe

Brede Moe har i oppgave å hindre Rosenborg å ta seriegull. Her fra tiden i RBK.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Rosenborg og Glimt har hatt et nært forhold i mange år, og en rekke spillere har spilt for begge klubbene. Moe tror at kampen vil bære preg av at lagene spiller på samme måten.

– Det er to lag som kjenner hverandre ekstremt godt, og som vet hva motstanderen ønsker å gjøre til enhver tid. På Aspmyra i sommer ble det jo bare et mål, det har ikke vært vanlig i verken våre eller Rosenborgs kamper.

Han unner kameratene i Rosenborg en fest om de skulle bli seriemester på søndag.

– Pål André Helland er en god kompis, og han har vært veldig bra i år. Så han skal få lov til å være litt stor i kjeften om de slår oss, ler Moe.

Gjennombrudd for "litj-Sørloth"

Sørloth

Alexander Sørloth har scoret ni mål denne sesongen, på utlån fra RBK.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Alexander Sørloth har vært utlånt til Glimt hele sesongen. Der har han fått et gjennombrudd med sine ni scoringer i serien. Han gleder seg til å møte sine egentlige lagkamerater.

– Med den tabellposisjonen vi har nå er dette en ren bonuskamp. Jeg tror det blir en veldig artig fotballkamp, og forhåpentligvis blir det mye mål.

Forberedt på sure tekstmeldinger

Sørloth er omgitt av RBK-supportere både i familien og blant kompiser. Han regner med det kan komme litt vennskapelig hets om han skulle senke moderklubben.

– Det blir det nok fort noen sure tekstmeldinger. Men det er et tegn på at jeg har gjort noe bra, så det går helt fint for min del.

Har ikke planlagt fest

Arrangementssjef og daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, tenker ikke på at klubben kan bli seriemester i løpet av helga.

Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg

Tove Moe Dyrhaug har kun fokus på kampen mot Glimt.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

– Vi bryr oss ikke om hva Stabæk gjør. Vi har kun fokus på å slå Glimt.

Heller ikke et poengtap for Stabæk fører til at Dyrhaug kaster seg rundt med festplanlegging.

– Hvis Stabæk avgir poeng må vi fortsatt vinne vår kamp. Det er det eneste vi tenker på.

NRK Trøndelag akkurat nå