NRK Meny
Normal

Trøndelag stiller sterkt i Tour de Ski

Vel halvparten av de som er tatt ut til Tour de Ski er fra trønderske klubber

Tour de Ski
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Seks langrennsløpere fra trønderske klubber ble i dag tatt ut til Tour de Ski i Mellom-Europa. Tour de Ski arrangeres i tidsrommet 27. desember til 4. januar.

I kvinneklassen skal Marit Bjørgen og Marte Kristoffersen delta.

Blant mennene er Petter Northug, Eldar Rønning, Tor Arne Hetland og John Kristian Dahl tatt ut.

Satser på de beste

- Vi satser alt på de beste vi har. Tour de Ski er ikke for nybegynnere, sa sportssjef Åge Skinstad til NTB etter tirsdagens uttak.

Norge stiller med seks mannlige og fem kvinnelige løpere under årets Tour. Norges totale kvote er på 18 plasser. Sju plasser blir dermed stående ledige denne gangen.

- Vi kunne hatt kapasitet til å stille med flere løpere den første helgen i Oberhof, men vi har sett fra de to tidligere Tourene at både ledere og utøvere har blitt slitne mot slutten når vi beveger oss fra land til land og hotell til hotell, og det har gått ut over de beste løperne, sier Skinstad.

Noen blir skuffet

Sportssjefen har også fått tilbakemelding fra noen av de nest beste løperne som synes at de beste har blitt for sterkt prioritert under de to tidligere Tourene.

- Derfor spisser vi. Vi tror at vi dermed får bedre tid til å ta oss av alle som er med. Tour de Ski er ikke rette stedet til å prøve ut nye folk. Det gjør vi heller under rennene i Vancouver etter jul, sier Skinstad.

Johan Kjølstad ville ikke

Vancouver-løpene arrangeres samtidig med NM, og løpere som er aktuelle for VM reiser uansett ikke til Vancouver. Troppen til Tour de Ski kunne inneholdt et par-tre herrenavn til. Sprintleder Ola Vigen Hattestad ville vært en soleklar kandidat, men han ville ikke bli med. Det ville heller ikke sprinteren Johan Kjølstad.

Odd-Bjørn Hjelmeset måtte trekke seg på grunn av astmaplager, og Simen Østensen trenger ytterligere tid for å komme seg tilbake i konkurranseform.

Arrangeres i 3 land

Tour de Ski arrangeres i Oberhof (Tyskland), Praha (Tsjekkia), Nove Mesto (Tsjekkia) og Val di Fiemme (Italia) i tidsrommet 27. desember til 4. januar. (©NTB)

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25