Hopp til innhold

Trøndelag Ap vil ikke kommentere Giske-saken

Ingen sentrale politikere fra miljøet rundt Trond Giske i Trøndelag Arbeiderparti ønsker tirsdag kveld å la seg intervjue om Giskesaken. Tausheten er samstemt.

Karianne Tung

– Hva jeg synes om det som har fremkommet i media velger jeg å holde for meg selv, sier leder for Trøndelag Arbeiderparti, Karianne Tung. Her fra årsmøtet i Sør-Trøndelag Arbeiderparti i 2017.

Foto: Solvår Flatås / NRK

Leder i Trøndelag Arbeiderparti, Karianne Tung, ønsker ikke å la seg intervjue om Giskesaken, etter møtet i partiets sentralstyre tirsdag ettermiddag. Hun skriver i en SMS til NRK at hun vet for lite om hva som kom fram på møtet.

Jeg har ikke vært til stede på møtet i sentralstyret tirsdag og har ingen forutsetninger for å si noe om hva som skjedde. Hva jeg synes om det som har fremkommet i media velger jeg å holde for meg selv. At dette bidrar til ro i håndtering av varslersakene finner jeg vanskelig for å tro.

Karianne Tung, leder Trøndelag Ap

Var på møtet, men vil ikke kommentere

Heller ikke stortingsrepresentant fra Trøndelag, og medlem av partiets sentralstyre, Ingvild Kjerkol ønsker tirsdag kveld å kommentere saken. Hun var med på tirsdagens sentralstyremøte, men skriver i en SMS til NRK at sentralstyremedlemmene ikke uttaler seg.

Vi har avklart at bare ledelsen kommenterer i kveld.

Ingvild Kjerkol, sentralstyremedlem Ap
Ingvild Kjerkol på talarstol

Ingvild Kjerkol er stortingsrepresentant og medlem av sentralstyret i Arbeiderpartiet.

Foto: Erlend Blaalid Oldeide / NRK

Trønderske partivenner uttrykte støtte før møtet i sentralstyret

–Trond Giske ligger nede, uttalte stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet fra Trøndelag, Kirsti Leirtrø til Adresseavisen, før møtet i sentralstyret. Hun viste til den belastningen som den hardt pressede nestlederen nå er utsatt for.

– Nå ligger Trond nede. Han har en familie, og jeg er alvorlig bekymret for belastningen på hans nærmeste. Dette er utrolig tøft for dem, sa stortingsrepresentant Kirsti Leirtrø, som også sitter i Aps kvinnenettverk, før møtet i sentralstyret.

Leirtrø understreker at varslerne må føle seg ivaretatt.

Kirsti Leirtrø

– Det kan være vanskelig å tilkjennegi tillit til Trond, uten at varslerne da føler at de blir trodd. Men forhåndsdømming er heller ikke bra, sa Leirtrø før møtet i sentralstyret til Adresseavisen.

Uviss framtid for Giske i Arbeiderpartiet

Trond Giskes framtid som Ap-nestleder er fortsatt uviss etter sentralstyremøtet. Partileder Jonas Gahr Støre gjentok, på pressekonferansen tirsdag ettermiddag, at alle varslerne skal høres.

– Det har vært krevende, men jeg opplever at vi har fått full støtte for vår håndtering av disse sakene, sa Støre.

Han sa samtidig at også Giske skal få komme med sin versjon av saken.

På spørsmål om hvem som skal bestemme om Giske skal kunne fortsette som nestleder, svarte Støre følgende:

– Her er det jeg som er sjefen. Jeg tar den beslutningen. Det har sentralstyret støtta, sa Støre.