NRK Meny
Normal

Trond Espen Seim tilbake som Olav den hellige

Rollelisten for sommerens store happening i Verdal er klar. «Varg Veum»- skuespilleren, Trond Espen Seim blir hovedrolleinnehaver også i år.

Trond Espen Seim

Trond Espen Seim er for andre år på rad klar for å spille rollen som Olav den hellige på Stiklestad.

Foto: Espen Storhaug

– Jeg gleder meg som en monark til Stiklestad, sier Trond Espen i pressemeldingen fra Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

Det blir andre året på rad at Seim skal spille kongen i spelet som omhandler slaget på Stiklestad. Stykket viser tiden fra Kong Olav kommer til gården Suul bare noen få dager før han ble drept i slaget på Stiklestad i 1030.

Det er en blanding av fri dikting og historiske hendelser som blir omtalt i Snorre saga.

Spelet på Stiklestad 2016

Trond Espen Seim under en av forestillingene på Stiklestad i 2016.

Foto: NRK

Store navn

Siden 1954 har over 800 000 mennesker fått med seg stykket.

– Jeg tror vi får et utrolig bra spel når man ser på denne rollelista. Å få tilbake Trond Espen Seim er helt utrolig bra. Har har et format og en nyansering som kreves i den rollen, og det ser vi frem til, sier direktør Turid Hofstad ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter til NRK.

Tidligere har store skuespillere som Anders Baasmo Christiansen, Nicolai Cleve Broch, Sven Nordin og Pål Sverre Hagen spilt Kong Olav på Stiklestad.

I 2009 var Mari Maurstad aktuell i stykket «Se hva som skjer» på Oslo Nye Centralteatret.

Mari Maurstad skal spille trollkvinnen, Grima, Spelet om Heilag Olav i sommer.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

I år er det også andre store navn som skal fylle roller i spelet. Av dem er blant annet Mari Maurstad, som skal spille rollen som trollkvinnen, Grima. Maurstad er ny i spelet fra i år.

– Hun er en fleksibel skuespiller, synlig og tydelig. Hun har gjort mange spennende ting og kan erstatte den gamle Grima-rollen på en fin måte. Mari er veldig velkommen på Stiklestadscenen. Hun har jo aldri vært der før, sier Hofstad.

Ny rolle

Ny i rollen som Tormod Kolbrunarskald er skuespiller Lavrans Haga, som har lang fartstid fra Trøndelag Teater.

– Lavrans er ett av skuespillertalentene som har vokst ut av spelet og han har de siste årene gestaltet roller som Froste og Kvistadbonden. Vi har for øvrig sett Lavrans i mange ulike roller de senere årene, nå sist i Verdal Teaterlags «Levva livet». Nå tar han et nytt steg videre i den viktige sangrollen som Tormod Kolbrunarskald, sier Hofstad.

Andre store navn som blir å se på Stiklestad i sommer er Trine Wiggen, Ingar Helge Gimle og Even Stormoen. Gimle og Stormoen har spilt rollen som kongen tidligere.