NRK Meny
Normal

Trolig slutt på 22. juli-støtte

2013 blir trolig det siste året norske kommuner får støtte fra staten til oppfølgingsarbeid for dem som ble rammet av terrorangrepene i Oslo og på Utøya 22. juli for to år siden.

Utøya kai og Hovudhuset

69 mennesker døde under AUF-leiren på Utøya 22. juli 2011. Nå sier staten trolig nei til å gi mer ekstra penger til kommuner som skal hjelpe ofrene etter tragedien.

Foto: Gunn Evy Auestad / NRK

Håkon Kolstrøm

Håkon Kolstrøm er kommunalsjef for helse, omsorg og velferd i Grong.

Foto: Grong kommune

I fjor fikk 20 kommuner i Trøndelag midler fra Helse- og sosialdepartementet, men i år er det bare Grong og Vikna som har fått penger til psykiatrisk- og sosial oppfølging.

Pengene går til oppfølging

– Pengene blir først og fremst brukt til oppfølging av dem som var direkte eller indirekte involvert i Oslo eller på Utøya, forteller Håkon Kolstrøm. Han er kommunalsjef for helse og velferd i Grong.

Grong er en av 12 norske kommuner som i år har fått støtte fra helse- og sosialdepartementet for å følge opp de som ble rammet av terroren for to år siden.

– Vi har også deltatt på kurs og konferanser om dette temaet, og selv fått veiledning i hvordan vi skal takle disse utfordringene, opplyser Kolstrøm.

Lover fortsatt hjelp

I 2012 fikk 131 norske kommuner ekstra penger fra staten, og 20 trønderske kommuner stod på den lista. Pengene ble brukt til å hjelpe terrorofrene som sliter med ettervirkninger.

Selv om dette trolig er det siste året med statlig hjelp til kommunene, skal det fortsatt gis hjelp til de som trenger det.

– Den hjelpen skal vi i kommunene sørge for. Det er vårt ansvar, sier Håkon Kolstrøm.

Video fra Trøndelag

Det er julebordstid, og uhell kan skje, skal vi tro tannlegene...
Fra 1. januar får du nyheter klokka 18:55, 20:55 og 22:55.