Hopp til innhold

Trolig slutt på 22. juli-støtte

2013 blir trolig det siste året norske kommuner får støtte fra staten til oppfølgingsarbeid for dem som ble rammet av terrorangrepene i Oslo og på Utøya 22. juli for to år siden.

Utøya kai og Hovudhuset

69 mennesker døde under AUF-leiren på Utøya 22. juli 2011. Nå sier staten trolig nei til å gi mer ekstra penger til kommuner som skal hjelpe ofrene etter tragedien.

Foto: Gunn Evy Auestad / NRK

Håkon Kolstrøm

Håkon Kolstrøm er kommunalsjef for helse, omsorg og velferd i Grong.

Foto: Grong kommune

I fjor fikk 20 kommuner i Trøndelag midler fra Helse- og sosialdepartementet, men i år er det bare Grong og Vikna som har fått penger til psykiatrisk- og sosial oppfølging.

Pengene går til oppfølging

– Pengene blir først og fremst brukt til oppfølging av dem som var direkte eller indirekte involvert i Oslo eller på Utøya, forteller Håkon Kolstrøm. Han er kommunalsjef for helse og velferd i Grong.

Grong er en av 12 norske kommuner som i år har fått støtte fra helse- og sosialdepartementet for å følge opp de som ble rammet av terroren for to år siden.

– Vi har også deltatt på kurs og konferanser om dette temaet, og selv fått veiledning i hvordan vi skal takle disse utfordringene, opplyser Kolstrøm.

Lover fortsatt hjelp

I 2012 fikk 131 norske kommuner ekstra penger fra staten, og 20 trønderske kommuner stod på den lista. Pengene ble brukt til å hjelpe terrorofrene som sliter med ettervirkninger.

Selv om dette trolig er det siste året med statlig hjelp til kommunene, skal det fortsatt gis hjelp til de som trenger det.

– Den hjelpen skal vi i kommunene sørge for. Det er vårt ansvar, sier Håkon Kolstrøm.