Trodde han skulle dø

19-åringen som ble overfalt i Namsos sentrum, sier han fryktet for sitt eget liv da de norske ungdommene fulgte etter ham.

Saqier(19) forteller hvordan voldshendelsen skjedde.

Saqier (19) forteller hvordan hendelsen skjedde

I en nettvideo som ble sendt til politiet på onsdag, kan man se deler av voldsepisoden som hendte i Namsos sentrum i starten av juli. Voldsofferet, en 19 år gammel mann fra Syria, forteller at han ble forfulgt fra sentrum og i flere hundre meter.

– Jeg trodde de ville drepe meg

Fortsatt sår

19-åringen viser sår som han har på hånda etter hendelsen.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Han har fortsatt merker og sår etter volden og klager på smerter i kne, arm og hode. I videoen som ble delt på Facebook ser man en annen ung, norsk mann, holde 19-åringen i et nakkegrep før han presser hodet hans ned i asfalten.

– Det var forferdelig. Jeg var meget redd. Dere forstår sikkert at jeg fryktet for mitt eget liv, sier Saqier til NRK.

To ungdommer i slutten av tenårene er siktet for legemsfornærmelse etter hendelsen som ble anmeldt den 5. juli.

Jobber for å forhindre at slikt skal skje

Tatt ut siktelse

Erling Lundstadsveen ser alvorlig på hendelsen og forteller at to ungdommer er siktet etter straffelovens §228 første ledd.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Fungerende lensmann i Namsos, Erling Lundstadsveen, sier at de jobber med å få bukt med slike hendelser.

– Det har vært en del vold i området her, og det jobber vi med å forhindre. Denne hendelsen er noe vi ikke ønsker skal skje, sier Lundstadsveen til NRK.

Videre sier Lundstadsveen at den ene av de to siktede har forklart at dette ikke har noen ting med rasisme å gjøre. Han forteller til politiet at årsaken til volden er en konfrontasjon som skjedde tidligere.

Sjåføren av bilen snakker ut

Trønder-Avisa har i dag vært i kontakt med sjåføren av bilen i videoen. Han er ikke en av de to siktede i saken, men fikk bilen skadet under hendelsen. Han forteller at to menn utenfor bildet i videoen sparket bulk i bilen og knuste frontruten med et balltre.

Jeg har fått meldinger fra folk som ikke vil snakke med meg lenger, men jeg hadde ikke noe med volden å gjøre. Mange har spurt om jeg ikke kunne stoppe det som skjedde, men jeg turte ikke. Jeg tror ikke noen andre hadde turt heller, sier han til Trønder-Avisa.

AUF engasjerer seg

Engasjert

Karoline Pedersen er styremedlem i AUF Nord-Trøndelag og mener det er viktig å vise at man tar avstand fra vold.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Fungerende leder i AUF Nord-Trøndelag, Gina Berre, mener markeringen som skal skje i Namsos, søndag klokken 17, er på sin plass for å vise avstand mot alle typer vold og hatkriminalitet.

– Jeg så det enorme engasjementet som har vært rundt saken på sosiale medier. På søndag kan folk samles på torget i Namsos i en felles markering, sier Berre til NRK.

Saqier som ble overfalt, sier han setter stor pris på støtten han har fått etter hendelsen.