Hopp til innhold

Trenersparking ender opp i retten

Den sparkede treneren Kåre Ingebrigtsen ønsker ikke å mekle med RBK. Nils Arne Eggen er kalt inn som Rosenborgs vitne.

Kåre Ingebrigtsen

GÅR TIL SAK: Tidligere RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

I september ble det kjent at den sparkede trenerduoen Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun går til sak mot sin tidligere arbeidsgiver.

Nå er datoene for rettssaken klare, og mellom den 21. og 24. januar vil blant annet RBK-legenden Nils Arne Eggen innta vitneboksen i Sør-Trøndelag tingrett.

Det var Adresseavisen som først omtalte saken.

Ingebrigtsen og Hoftun mener oppsigelsen i sommer var usaklig, og at Rosenborg har brutt arbeidsmiljøloven. De søker derfor om erstatning fra klubben.

Video Eggen tror på RBK-gull

SKAL I VITNEBOKSEN: Tidligere RBK-trener Nils Arne Eggen

Foto: Nyhetsspiller

Trenerne ønsker ikke mekling

Ingebrigtsen har formidlet via sin advokat at han ikke ønsker å mekle med Rosenborg. Heller ikke Hoftun ønsker å mekle, men han har fått frist til 1. november med å bestemme seg.

Daglig leder i Trenerforeningen, Teddy Moen, har tidligere kalt oppsigelsen «primitiv og respektløs overfor trenerne.»

Rosenborg har kalt inn flere kjente navn til å vitne for klubben. I tillegg til Eggen, kommer sportslig leder Stig Inge Bjørnebye, samt tidligere direktør Nils Skutle og nåværende daglig leder Tove Moe Dyrhaug. Ifølge rettsboka kommer også Vegard Heggem, Rune Bratseth og Trond Alstad.

Hoftuns advokat Andreas Ekker er også kalt inn som vitne.

Ingebrigtsens og Hoftuns respektive advokater kommer også til å føre vitner, men disse blir ikke offentliggjort før 8. november.

Erik Hoftun vil bli representert av advokat Andreas Messelt Ekker, mens Stein Kimsås-Otterbech er Ingebrigtsens advokat. Rosenborg representeres av advokat Kristian Nordheim.

– Jeg har ingen kommentar ut over det som framgår i rettsprotokollen, sier Kimsås-Otterbech til NRK. Heller ikke Ekker ønsker å kommentere saken.

Erik Hoftun og Kåre Ingebrigtsen hylles av supportere utenfor Lerkendal

ØNSKER IKKE Å MEKLE: Erik Hoftun og Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Odin Norum Kvistad / NRK