Trener: – Vi har venta på underskrifta i flere dager

FLÅ (NRK): De færreste fotballspillere får like mye oppmerksomhet som Martin Ødegaard når de bytter klubb. I hans skygge finner man de mindre spektakulære overgangene – men som det uten tvil finnes mange flere av.

Per Mikael Haugen

Per Mikael Haugen har skrevet under kontrakt med ny klubb. Som så mange andre fotballoverganger foregikk det i stillhet.

Foto: Håvard Karslen

– Jeg er veldig letta over at dette endelig gikk i orden og er offisielt, sier den nysignerte 5.-divisjonsspilleren Per Mikael Haugen.

26-åringen har akkurat undertegnet spillerkontrakt med en ny klubb, men på pressekonferansen glimret journalistene med sitt fravær.

Vi er på Flå stadion i Sør-Trøndelag. Det er geografisk, og på de fleste måter veldig, langt unna Spania der en meget omtalt 16-åring torsdag undertegnet kontrakt for tre år med Real Madrid. Lite oppmerksomhet til tross, hovedpersonen i denne saken er fornøyd.

– Nå er lykken endelig komplett, utbryter han.

Hør radioinnslaget her:

Et hakk opp

Sportslig leder i Flå/Lundamo Fotball, Arild Borren, er stolt av det nye tilskuddet til 5.-divisjonslaget.

– Vi har venta på underskrifta til Per Mikael i flere dager. Endelig er det i boks sånn at vi kan gå ut med det, og slipper å holde det skjult, sier Borren.

Hovedpersonen selv er glad.

– Dette er et hakk opp for meg. Tidligere har jeg spilt i 6. divisjon, så nå blir det fryktelig spennende om kroppen holder og takler presset som nå venter meg, sier hovedpersonen selv.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard ble endelig presentert som Real Madrid-spiller. Her avbildet med akademisjef Emilio Butrageno.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Får delta på tre dugnader i året

Martin Ødegaard kan vente seg millionlønn når han leverer underskriften sin til verdens største fotballklubb. Lønnsnivået er det som skiller overgangen i islagte Trøndelag mest fra den som skjer i solfylte Spania.

– Vi tilbyr flotte fasiliteter her på Flå, i tillegg får han delta på kamper og selvfølgelig dugnader som er felles for alle oss som er med idrettslaget, understreker sportslig leder Borren.

Akkurat dét bekymrer ikke den nysignerte spilleren nevneverdig. Det kunne nemlig vært verre.

– Jeg valgte klubben mye på grunn av den lave treningsavgifta, sier han.

Men skynder seg å legge til at miljøet og treningsforholdene også er veldig gode.

Kan få bonus

Det venter altså ingen lønn på Per Mikael Haugen, men i motsetning til Martin Ødegaard som muligens må vente en stund, kan Haugen vente seg spill med en gang.

I tillegg kan det vanke bonus.

– Får jeg solgt nok pakker med doruller til inntekt for klubben vanker det treningsdress, så her er det bare å henge i, sier han.

Sportslig leder Borren sier det er det minste de kan gjøre.

– Det er viktig å gi noe tilbake til spillerne våre. Og så må jeg legge til at vi er selvfølgelig veldig imot doping her på Flå/Lundamo.

Per Mikael Haugen og Arild Borren

Sportslig leder Arild Borren, med spiller Per Mikael Haugen og trener Dag Alexander Gamst.

Foto: Håvard Karlsen