Hopp til innhold

Trekker seg som sjef for Ski–VM

Berit Svendsen ønsker ikke å fortsette som sjef for Ski–VM i Trondheim i 2025.

Berit Svendsen, sjef for ski-VM 2025

Berit Svendsen blir likevel ikke sjef for Ski–VM i Trondheim i 2025.

Foto: Bjørn Alexander / NRK

Svendsen informerte i helga styreleder Bård Benum om at hun ønsker å fratre sin stilling.

Styret er allerede i gang med å finne en ny leder for Ski-VM, som de håper vil være på plass om kort tid.

– Vi har allerede begynt å snakke med kandidater som kan være aktuelle, sier Benum. Han vil ikke si hvem som kan bli ny sjef for folkefesten.

Svendsen vil fortsette i sin stilling ut året, eller til ny leder for Ski-VM 2025 er på plass.

Viktig å trekke seg tidlig

Det har vært en beslutning som har modnet over litt tid. Jeg er engasjert i næringslivet på veldig mange områder og merker at jeg nok motiveres aller mest av den type virksomheter, sier avtroppende VM-sjef Berit Svendsen i ei pressemelding.

Det har vært viktig for Svendsen å fratre tidlig i prosjektet, slik at noen andre kan ta over stafettpinnen.

Jeg ønsker Ski-VM 2025 alt det beste og vil fremover bli med i heiagjengen fra sidelinja, avslutter Svendsen. Hun fikk jobben for litt over ett år siden.

Bård Benum og Berit Svendsen, under pressekonferanse hvor Berit Svendsen blir utnevnt som leder for ski-VM i Trondheim 2025.

Styreleder for Ski–VM i Trondheim, Bård Benum og Berit Svendsen under pressekonferansen der hun ble utnevnt til sjef for VM.

Foto: Bjørn Alexander / NRK

Styreleder var forberedt

Styreleder Bård Benum innrømmer at han ikke var helt uforberedt på at hun kom til å trekke seg.

– Berit begynte å bli litt usikker på egen motivasjon. Hun tok da en voksen avgjørelse, slik at vi får anledning til å rekruttere en leder som kan bli med helt fram til VM, sier han til NRK.

– Det var kritikk da hun ble ansatt, mange ønsket en lokal tilknytning, var kritikken berettiget?

– Jeg kan ikke stå her og være høy og mørk og si at vi har gjort noe riktig, når vi nå må jakte på en ny leder en gang til. Det som er viktigst når du rekrutterer ledere er at du må være forberedt på at ting kan skje, sier Benum.

Det første året for VM-organisasjonen har vært hektisk. Planen er nå videreutviklet med detaljerte arbeidsbeskrivelser for alle områder.

VM-prosjektet går nå over i en mer operativ fase, og vi får mange nøkkelpersoner på frivilligsiden i løpet av de neste ukene. Det gir en ny leder gode forutsetninger for å levere et fantastisk VM i 2025, fortsetter Benum.