Treåringen tilbake på St. Olavs Hospital

Den tre år gamle gutten som satt i bilen som trillet ut i Gaula, er nå tilbake på sykehus i Trondheim.

Bil trekkes opp av elva Gaula i Melhus

Bilen med treåringen ble ført nedover elva før gutten ble reddet ut av dykkere fra brannvesenet.

Foto: Morten Andersen / NRK

Tilstanden til den nesten fire år gamle gutten var kritisk etter at bilen han satt i, trillet ut i elven Gaula i Melhus for en og en halv uke siden. Gutten ble hentet opp av vannet under en dramatisk redningsaksjon og fraktet til St. Olavs Hospital.

Helikopter tar av fra stedet ved Gaula etter at bil havnet i elva i Melhus

Gutten ble fraktet til sykehus med helikopter.

Foto: Morten Andersen / NRK

Samme natt ble gutten overført til Oslo universitetssykehus (OUS) som opplyste til NTB at tilstanden hans fortsatt var alvorlig.

Onsdag opplyser lensmann i Melhus, Monica Brækken til Trønderbladet at gutten er sendt tilbake til St. Olavs Hospital i Trondheim.

– Jeg har hatt samtale med foreldrene som sier det etter forholdene står bra til med sønnen. Han får videre behandling på St. Olavs Hospital, sier lensmannen til NRK.

Hun ønsker ikke å utdype helsetilstanden til 3-åringen.

Takker redningsmannskapene

Bilen gutten satt i, sto parkert ved en matbutikk på Gimse i Melhus da den begynte å trille ned en skråning og havnet i elven. Det var ingen andre personer i bilen.

Gaula er dyp og har sterk strøm på stedet hvor bilen trillet ut. Vitner på stedet fortalte at bilen ble ført 250–300 meter nedover elven. Dykkere fra brannvesenet fikk hentet opp gutten etter at frivillige hadde klart å lokalisere bilen.

Foreldrene til gutten har også bedt lensmannen takke dem som bidro da ulykken skjedde.

– De sier at en vil rette en stor takk til alle personene som var involvert i forbindelse med redningsaksjonen, sier lensmann Brækken til NRK.