NRK Meny
Normal

To tenåringer kritisk skadet etter kanovelt

To ungdommer i 15-årsalderen er kritisk skadet etter en kanovelt i Ånnsjön ved Storlien. De var på konfirmantleir da ulykken skjedde.

Kanovelt Ånnsjön

LETEAKSJON: Redningsmannskaper fra både Norge og Sverige bisto i leteaksjonen etter to av ungdommene som ble meldt savnet.

Foto: Terje Næss

– De er sterkt nedkjølt etter å ha ligget i vannet en stund, sier Hans Engqvist, länshavande befal ved polisen i Östersund, til NRK.

Til sammen seks personer var involvert i ulykken som ble meldt til svensk politi i 17-tiden tirsdag ettermiddag. To ble meldt savnet, men i 19-tiden kunne politiet opplyse om at alle var funnet.

– De tre ungdommene var på konfirmantleir sammen med tre ledere da kanoen veltet. Vi vet ikke årsaken til ulykken, sier innsatsleder Erik Forsell ved redningstjenesten i Åre, til NRK.

Laster Twitter-innhold

Blåste kraftig

Det ble tirsdag ettermiddag meldt om at tre personer var livstuende skadet, men sent samme dag melder sykehuset at kun to er kritisk skadet. Disse ligger til operasjon ved St. Olavs Hospital, mens den tredje ligger på sykehuset i Østersund. Denne personen er bevisst og har ingen alvorlige skader.

De tre voksne som var med på turen er også innlagt på sykehuset i Østersund, de har heller ingen alvorlige skader.

Ifølge politiet var været dårlig og det har blåst kraftig i området rundt innsjøen. Temperaturen har ligget på åtte grader.

Tre av dem klarte selv å berge seg i land, mens de tre andre fikk hjelp av redningsmannskaper. Ifølge Forsell hadde alle på seg redningsvester. Alle er svenske.

Hjelpemannskap gjør seg klar til å ta seg ut på Ånnsjøen etter kanoulykke.

- Livstruende og alvorlig skadet, sier innsatsleder Erik Forsell ved redningstjenesten i Åre.

Stor redningsaksjon

Politiet i Nord-Trøndelag ble også varslet og bedt om å bistå i letingen. Norsk luftambulanse ble rekvirert med dykkere fra Trøndelag brann- og redningstjeneste. Fjellredningen i Meråker ble også bedt om å bistå. Svensk politi ba også andre om hjelp.

– Svensk polis trenger frivillige til søk, gjerne med båt, skrev politiet på Twitter.

Ånnsjön ligger i Åre kommune, rundt tre mil øst for Storlien.

Laster kart, vennligst vent...