Hopp til innhold

Tre personer stakk av fra karantenehotell i Stjørdal

Tre personer som satt på karantenehotell i Stjørdal forlot hotellet før innreisekarantenen var over.

Scandic Hell. Karantenehotell Trondheim lufthavn Værnes, Stjørdal

KARANTENEHOTELL: Her på Scandic Hell i Stjørdal sitter over 40 personer i karantenehotell.

Foto: Erland Knutsen / NRK

De tre stakk av fra Scandic Hell Hotell i Stjørdal i tidsrommet fra 9. november til 1. desember. Det var avisa Nidaros som omtalte saken først.

Personer som kommer fra utlandet, skal oppholde seg i karantene i ti dager.

– Ikke et fengsel

De tre personene som stakk av er ifølge nettstedet Nidaros alle meldt til politiet. Ingen av dem valgte å melde fra hotellet da de dro. Derfor havnet saken hos politiet, som ikke velger å gjøre noe videre.

NRK har snakket med hotellsjefen. Han sier at 26 av hotellets rom blir brukt av folk som er i karantene. Han vil ikke kommentere episodene rundt de som har stukket av fra karantenen.

– Vi viser til politiet når det gjelder denne saken, sier hotellsjef Arild Vollan.

Kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen i Stjørdal påpeker at det ikke har vært snakk om en alvorlig trussel for smitte i dette tilfellet.

– Vi holder ikke tilbake folk med makt. De som sitter på karantenehotell, er ikke satt i fengsel og har ikke vakthold hele døgnet. De har fått beskjed om at de er satt i karantene etter norsk lov og forskrift, sier kommuneoverlegen til NRK.

Kommuneoverlege Leif Vonen

INGEN TVANG: – Vi holder ikke tilbake folk med makt, sier kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen til NRK.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

– Kritikkverdig

– Vi har strammet inn karantenereglene for å prøve å stanse smitten fra utlandet, som har vært en driver for smitte i Norge i høst. Det er viktig å følge opp karantenereglene som gjelder, og da er det kritikkverdig når man ikke fullfører karantenen for det kan utsette folk for smitte, sier fylkeslege Jan Vaage til NRK.

– Drar de ut i samfunnet er det alvorlig. Da kan man smitte andre, legger han til.

Seksjonsleder for grensekontroll i politiet, Tore Sparbu, sier de vet hva som har skjedd med de tre personene som stakk av fra hotellet.

– Alle tre personene har dratt til utlandet igjen. To med fly, en med bil. Du har lov til å reise hjem igjen, sier Sparbu.

FYLKESLEGE: Jan Vaage

ALVORLIG: Fylkeslege Jan Vaage ser alvorlig på at tre personer stakk av fra karantenehotellet i Stjørdal.

Foto: Leif Arne Holme