Hopp til innhold

Tre menn siktet for grov vold og ran

Tre menn er varetektsfengslet i fire uker, to av ukene i isolasjon.

Politiaksjon i Trondheim

Tre ganger i løpet av ei uke har politiet i Trondheim aksjonert etter grov vold og ran.

Foto: Henrik Sundgård / NRK

Politiet mener at flere voldstilfeller i Trondheim den siste uka kan knyttes opp mot et oppgjør i motorsykkelklubben Mongols MC.

Så at det ble avfyrt skudd

Tre ganger i løpet av ei uke har politiet aksjonert etter grov vold og ran flere steder i Trondheim. Flasker, hammer, støvsugerrør og startpistol er brukt, ifølge de fornærma.

– Vi har også avhørt vitner i området som både har hørt og sett at det har vært avfyrt skudd, sier Roar Selnes i Sør-Trøndelag politidistrikt.

I dag ble tre menn på 22, 31 og 34 år gamle, varetektsfengslet i fire uker, siktet for grov vold og ran. Sør-Trøndelag tingrett avgjorde også at to av ukene skal tilbringes i isolasjon for at de siktede ikke skal påvirke hverandre og vitner.

Interne stridigheter i Mongols

Politiadvokat Bente Bøklepp.

Politiadvokat Bente Bøklepp.

Foto: Ole-Jørgen Finnes / NRK

Både vitner og fornærmede i disse sakene har sagt til politiet at de mener dette dreier seg om stridigheter internt i Mongols MC.

– De siktede sjøl har dessuten sagt at en av dem er visepresident i Mongols og de andre har annen type relasjoner til klubben, sier politiadvokat Bente Bøklepp.

– Har ikke gjort noe straffbart

De tre sikta nekter for å ha gjort noe straffbart. 31-åringen ville heller ikke forklare seg i retten. Forsvarsadvokatene til de to andre sa at deres klienter hadde alibi for en av voldsepisodene, der en person skal ha blitt ranet for 21 tusen kroner.

MC-klubben har forsøkt å etablere seg i Norge siden i sommer og har lett etter klubblokaler i Trøndelag. De skal ha fått leie et klubbhus i Trondheim i tre år, men vil ikke si hvor.

– Har fått hovedkvarter i Norge

Sør-Trøndelag tingrett

Sør-Trøndelag tingrett varetektsfengsla de tre mennene på 22, 31 og 34 år, i fire uker, to av ukene i isolasjon.

Foto: Ole-Jørgen Finnes / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.