Ni personer evakuerte etter jordras i Melhus

Ni beboere er evakuerte etter et jordras på Rødde i Melhus. Det er ikke meldt om personskader. De evakuerte får tidligst flytte hjem søndag.

Jordras Rødde

Raset har gått ved Løvsetveien i Melhus natt til lørdag

Foto: Politiet

Raset er på 100 meter og skjedde ved Kvammen i Melhus i et område der det også gikk et lignende ras i 1992. Den gang forsvant hele gårdsveien i raset, nå er det bare deler av veien som har rast ut.

– Geoteknikere tar nå en masse prøver av grunnen i området der raset gikk. Like nord for raset er det en kjent forekomst av kvikkleire, sier teknisk sjef i Melhus kommune, Morten Johnsrud.

Det skal ikke ha vært anleggsarbeid i området da raset gikk.

Den første rasmeldinga kom etter klokka 9 og to hus ble raskt evakuert. Etter undersøkelser, ble nok et hus evakuert.

– Det har gått i en bekkedal ved liten grusvei, sier operasjonleder ved Trøndelag politidistrikt, Kamilla Engen.

Ni beboere evakuerte

Det er tre boliger og ett gårdsbruk som ligger langs gårdsveien der raset har gått i tilknytning til en bekkedal.

– De ni evakuerte beboerne har enten ordnet seg privat innkvartering eller tatt inn på hotell på Tiller i Trondheim. Det er ytterligere fem beboere på et gårdbruk i enden av veien, men de er ikke evakuerte, opplyser Johnsrud.

Beboerne innerst i veien får ikke kjøre forbi rasstedet, men kan gå langs veien så lenge det er geoteknikere til stede. De er i gang med grunnboring og vil holde på til det er mørkt. I natt settes det opp sperringer i området for å hindre ferdsel på vegen.

Venter på rapport

Det er usikkert hvor langt tid undersøkelsene kommer til å ta og når beboerne kan få flytte tilbake.

Laster kart, vennligst vent...

– Det er forløpig usikkert om undersøkelsene blir ferdige lørdag kveld eller om geoteknikerne må fortsette søndag. Beboerne vil uansett ikke kunne flytte hjem før vi har fått rapporten fra geoteknikerne, sier teknisk sjef Morten Johnsrud.