Mange trøndere utenfor veien

Mange bilister har vært involvert i trafikkulykker og utforkjøringer i Nord-Trøndelag de siste dagene. Det betyr samtidig mye arbeid for bilbergingsmannskapene.

To brøytebiler kommer kjørende på E6 rett etter to ulykker på samme sted, bilberger jobber for å få totalskadet bil ned fra lasteplan og inn i garasje. Store skader på bil i fronten, arkiv ulykke Verdal i går, vegsjef ser på sørpete veg, nødetater og blinkende lys på E6 i steinkjer etter ulykke FRA RUBRIKKTEKST: Det har vært en kaotisk dag på trønderske veier. Bilbergingsselskapene har hatt det travelt etter mange uhell.
Auto bakskjerm

Mange kollisjoner og utforkjøringer i Nord-Trøndelag, har ført til en hektisk start på uka for bilbergingsselskaper. Føreren av denne bilen mistet kontrollen i 90-sonen, men slapp unna med mindre skader.

Bilbergerne i Nord-Trøndelag Bilhjelp rykka tirsdag og onsdag ut på nærmere 50 oppdrag på Innherred, etter utforkjøringer og andre uhell på sørpete og glatt føre.

– Det kom jo litt snø og det ble litt slaps på morgenen i dag. Når været snur sånn plutselig og det blir regn igjen, så blir det travelt for bilbergerne, sa medeier i bilbergingsfirmaet, Thomas Evjen, til NRK onsdag.

Tirsdag kolliderte to biler på fylkesvei 72 i Verdal, der to personer pådro seg alvorlige skader.

Kollisjon i Nord-Trøndelag

To biler kolliderte på fylkesvei 72 i går. To personer ble alvorlig skadet.

Foto: Espen Nilsen Holtan

Også onsdag var det en rekke utforkjøringer i Trøndelag, med blant annet to utforkjøringer i samme sving på E6 sør for Steinkjer.

Ved den ene hendelsen på E6 var sørpe i veien direkte årsak til at bilføreren mistet kontrollen.

– Personbilen skulle kjøre forbi en lastebil og fikk en sleng, mellom lastebilen og autovernet. Sørpesprut fra lastebilen gjorde at bilføreren også mistet sikten. I tillegg var det litt dårlig føre, og da går det galt, sier Evjen.

Skyldes andre forhold enn selve veien

Avdelingsdirektør i Statens vegvesen i Nord-Trøndelag, Magne Steiner Malmo er urolig for ulykkene.

Magne Steiner Malmo

Magne Steiner Malmo i Statens vegvesen er bekymret for ulykkene på nord-trønderske veier.

Foto: Statens vegvesen

– Det bekymrer oss at vi har ulykker på veiene i Nord-Trøndelag. Og så ser vi at de aller fleste hendelser skyldes andre fohold enn selve veien. Det har litt med hvordan folk kjører på veiene våre når det er vinter, når det er normalt at vær og føre skifter, sier han.

Også på E6?

– Også på E6, selv om det er der vi har høyest standard i forhold til driftskontraktene.