Trapper opp hotellstreiken - cateringselskapene nedringt

Hotellstreiken har snart vart i to uker. I dag trappes den opp. En følge er at mange må endre planene de har for private selskaper. Cateringselskapene blir nedringt av foreldre som prøver å berge serveringa til konfirmasjoner.

1. mai hotellstreik

Hotellstreiken får følger for mange som planlegger konfirmasjoner. Her de streikende under 1. maidemonstrasjonen i Trondheim.

Foto: Morten Andersen/NRK

Bestillingene henger tett langsetter veggen, det full fart på kjøkkenet til Prima catering på Byåsen.

Baconsurra dadler og mange andre godsaker vil folk gjerne ha til konfirmasjonen. Både Prima og de fleste andre cateringselskapene NRK har kontaktet i dag, har vært fullbooket i lang tid.

Espen Rønning

- Vi må dessverre skuffe de fleste som ringer oss nå, forteller kjøkkensjef hos Prima catering, Espen Rønning.

Foto: Anders Ulvolden / NRK

Kjøkkensjef Espen Rønning og de andre ansatte hos Prima catering, har mer enn nok å gjøre.

- Nå merkes hotellstreiken godt. Folk begynte å ringe allerede forrige fredag for å høre om vi kunne hjelpe dem. Men vi har vært fullbooket allerede i lang tid, og må dessverre skuffe de fleste som ringer oss.

Hos Prima er kjølelageret fullt. På de kommende to helgedagene skal cateringselskapet levere maten til omkring 60 konfirmasjonsselskaper.

Nå ringer fedrene

Også hos Trondheim catering går det både varmt og raskt for seg. De kunne ha levert mer mat, om det var praktisk mulig. Daglig leder Palle Jørgensen sier det kommer flere telefoner hver eneste dag.

- Nå er det flest menn som ringer. Før konfirmasjonene var det åpenbart mødre som ordnet bestillingene. Det ser ut til at far tyr til telefonen når det begynner å bli krise.

Bestillinger catering

Matbestillingene henger for tida tett hos cateringselskapene.

Foto: Anders Ulvolden / NRK

Hele landet berørt fra i morgen

Fellesforbundet tar ut ytterligere 1.000 medlemmer i streik lørdag, og med det berøres alle fylkene i landet, opplyser Fellesforbundet til NTB.

Bakgrunnen for streiken er blant annet at arbeidsgiversiden avslår krav om lokal forhandlingsrett.