Trapper ned leteaksjon i Berkåk

Søket etter den savnede mannen i Berkåk fortsetter med full styrke til det blir mørkt, så vil leteaksjonen trappes ned.

Politihelikopter leter

Politihelikopter søkte fredag etter mannen som har vært savnet siden onsdag.

Foto: Stein Roar Leite/NRK

– Vi kan dessverre ikke lete evig. I samråd med de andre letemannskapene har vi besluttet å trappe ned leteaksjonen klokken 22 i kveld, sier operasjonsleder Bernt Tiller, til NRK.

Den 69 år gamle mannen som er savnet er dement og bor på Rennebu helsesenter. Han forsvant fra senteret i 16-tida onsdag ettermiddag, og har nå vært savnet i fire døgn.

– De pårørende er kjent med at vi vil trappe ned leteaksjonen og er godt fornøyd med innsatsen letemannskapene har gjort. Dessverre er det ingen nye opplysninger i saken og da må vi trappe ned, sier Bernt Tiller til NRK.

Lett med helikopter og store letemannskaper

– Vi fokuserer letingen, sammen med Røde Kors, nord for Berkåk i nordenden av Buvatnet og langs E6, sa innsatsleder, Erik Bang Danielsen til NRK, fredag.

Fredag ble 100 heimevernssoldater satt inn i søket etter mannen. Folk fra forsvaret, sivilforsvaret, Røde Kors, Norske redningshunder, politiet og frivillige har deltatt i det store søket.

Innsatsleder Erik Bang Danielsen forteller at siste observasjon av den savnede 69-åringen er gjort i nordenden av Buvatnet.

– Siste observasjon av den savnede 69-åringen er gjort i nordenden av Buvatnet, sier innsatsleder Erik Bang Danielsen.

Politiet opplyste til NRK fredag kveld at mannen skal ha fortalt bekjente at han hadde lyst til å dra en tur nordover eller til Sverige. Det, i tillegg til at det nå er søkt rimelig nøye etter mannen i Berkåk-området, gjør at de holder alle muligheter åpne for hvor han kan være.

Siste sikre observasjon av mannen er ved 17-tiden onsdag. Da ble han sett gående nordover på E6 i det området.

Bernt Tiller i Sør-Trøndelag politidistrikt tror ikke han har stukket av bevisst.

– Situasjonen er vanskelig, jeg skjønner godt at de pårørende er engstelig. Jeg har ingen tro på at han har stukket av bevisst og tror han har rotet seg bort, sier Bernt Tiller til NRK.

Hvis de ikke finner mannen snart vil dette bli en etterforskningssak som politiet vil gjennomføre, opplyser Tiller. Han presiserer at de fortsatt må finne ham.

Rennebu helsesenter

Mannen er dement og forsvant fra Rennebu helsesenter onsdag ettermiddag.

Foto: Stein roar Leite/NRK

Ønsker flere tips

Politiet har fått inn flere tips fra folk, men ønsker mer informasjon fra mennesker som kan ha sett mannen. Han er 1,85 høy og var iført en svart joggebukse, svart fleecejakke og mørk T-skjorte da han ble savnet. Han hadde på seg joggesko og har gyngende gange ifølge politiet. Den savnede er sist sett i Berkåk sentrum onsdag klokka 20.

– Pårørende har samtykket til å publisere et bilde av den savnede mannen. Dette kan folk se på Sør-Trøndelags Twitter-konto, opplyser operasjonsleder Bernt Tiller til NRK.

Leter i Berkåk

Mange deltar i leteaksjonen i Berkåk, som har blitt trappet opp flere ganger.

Foto: Stein Roar Leite/NRK