Transportstreiken rammer Trøndelag

Over 100 transportarbeidere i Trøndelag tas ut i streik i dag. Streiken kan vare lenge, advarer fagforeninga.

Rein-trailer på fergeleiet i Øksfjord

Transportarbeiderstreiken utvides til Trøndelag.

Foto: Privat

Fra i dag er 1800 transportarbeidere tatt ut i streik. Fram til nå har streiken bare ramma Østlandet, men i dag legger mellom 100 og 150 ned arbeidet i Trøndelag.

- Det kan fort bli langvarig. Vi håper partene blir enige, men er forberedt på at det kan ta ei stund, sier Johnny Sletvold i Midtnorsk Transportarbeiderforening.

Stor avstand

Nesten 900 ansatte ble tatt ut i streik ved godsterminalene i Oslo og Akershus lørdag 15. mai. Det er i hovedsak terminaler i Trondheim, Steinkjer og Verdal som blir ramma når Trøndelag følger etter i dag. Og fagforeningene og arbeidsgiverne klarer fortsatt ikke å bli enige om lønnsoppgjøret.

- Ut fra den informasjonen vi har fått fra forbundet står partene langt fra hverandre ennå, sier Sletvold til NRK.

Dersom streiken fortsetter, vil det vises i butikkhyllene om ikke lenge. Det er transporten til sjøs som rammes. I tillegg blir det verre for transporten innenlands når ansatte i de store transportselskapene som Bring, DHL Express, Tollpost Globe, Schenker Norge, blir tatt ut i streik.

Permitteringsvarsel

Flere transportselskaper varsler nå at de risikerer å måtte permittere ansatte på grunn av konflikten.

- Vi håper arbeidsgiverne tar til vettet snart og innfrir kravene våre, for dette er krav som ikke har noen store konsekvenser for dem, sier Sletvold.