Tran barna vil elske

NRKs nye vitenskapsprogram gjør mer enn å blåse kjøkkenet i lufta. De skaper Møllers tran om til en ny opplevelse. Barnas helse er reddet, kanskje.

Video Tran barna vil elske, kanskje

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Programmet Ikke gjør dette hjemme skapte furore allerede før det kom på lufta. Innendørs bruk av fyrverkeri fikk Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap til å tenne på alle pluggene. Det ble også en telefonstorm om dette etter første episode.

Bombeoppskrift

I andre episode ble manuset forandret. Infomasjon om hvordan det er mulig å lage ei bombe fjernet før sending.

Video Lager Satans mor på badet

Torsdag 20. januar er tredje episode klar for de tusen hjem. Her får vi grilling i stua, testing av bakepulverbombe og plumbobombe, snøspising, kaffe i springen, testing av bærevnen til et baderom i forhold til vannmengder for å nevne noe.

Tran i brusmaskin

Programleder Rune Nilson tester en mulig positiv variant. Går det an å lage medisinbrus av tran? Han har prøvd flere varianter før. Denne gangen virker han litt skeptisk til utgangspunktat. Tran er tran - eller er det?

Nilson er neppe kjent for sitt pokerfjes, og det er troverdig når han godkjenner produktet rett etter smakstesten. Hans råd til småbarnsforeldre er klart og tydelig.

– Om du skaffer en brusmaskin og piffer opp trana før du gir den til barna, så er det en kjempeopplevelse, sier Nilson.

Overtent hus

Her er forsøkshuset i siste akt

Foto: Njord Røv

Innspilling i Hommelvik

Serien er spilt inn i det gamle ungdomshuset i Hommelvik. Programlederne, Rune Nilson og Per Olav Alvestad, kan fortelle om en svært hektisk innspillingsperiode som har pågått i hele oktober. I løpet av denne perioden ble huset så rasert innvendig, at det til slutt utgjorde en sikkerhetsrisiko.

Huset ble brent ned til grunnen sammen med låven tett ved.

Både Trøndelag Brann- og redningstjeneste, Sivilforsvaret, Malvik kommune og NRK var tilstede i rikt monn.

Huset var fullstending nedbrent i løpet av et par timer, og etter ønske fra kommunen, ble også låven ved siden av brent ned.

Og har du ikke fått med deg kjøkkenfyrverkeriet, så er det her:

Video Fyrvekeri innandørs