NRK Meny
Normal

Trafikkontroll ga omfattende resultater

En omfattende kontroll på E6 i Verdal denne uka førte til beslag av narkotika, flere avskiltinger, forelegg for piggdekkbruk. Trygg trafikk ønsker flere slike kontroller velkommen.

Storkontroll på Verdal

Mange ulovlige forhold ble avdekket i en storkontroll på E6 gjennom Verdal, onsdag.

Foto: Per Einar Hollum

Storkontrollen ved E6 i Verdal denne uka kan danne mønster for lignende kontroller i framtida. 1250 kjøretøy ble stoppa av UP, Statens vegvesen, Politiets utlendingsenhet og lokalt lensmannskontor.

Kontrollen omfattet mange forhold, sier distriktsleder for UP i Midt-Norge, Per Einar Hollum.

Distriktsleiar Per-Einar Hollum, UP-distrikt 7

Distriktsleder i UP i Midt-Norge, Per Einar Hollum, sier storkontrollens resultater inspirerer til gjentagelse.

Foto: Politiet

– Fangsten var nesten et komplett bilde av ulike overtredelser. Alt fra fartsovertredelser, ruskjøring, bruk av mobiltelefon, til manglende bruk av bilbelte, utlendingssaker, brukersaker med narkotika, narkotikabeslag, samt flere tekniske forhold som Statens vegvesen grep inn i.

29 kjørte for fort, 37 snakka i telefonen, tre fikk forenkla forelegg for manglende dokumenter, fire fikk forelegg for bruk av piggdekk, to pågripelser i utlendingssaker og flere beslag av narkotika, var noe av det som ble avdekket.

Trygg Trafikk fullroser tiltaket

– Vi er veldig, veldig positive. Dette er et godt eksempel på et kjempetiltak. Når vi ser hva de fikk ut av det, så er det klart at dette ønsker vi å se mer av. Kjempebra at de la en slik storsatsing til Trøndelag, sier distriktsleder i Trygg Trafikk Nord-Trøndelag, Frode Tiller Skjærvø.

Det ble gjort oppsiktsvekkende mange funn i et bredt spekter, og derfor mener distriktslederen at disse kontrollene er viktige både for trafikksikkerheten og det å forebygge kriminalitet.

Frode Tiller Skjervø

Trygg Trafikks Frode Tiller Skjervø, tror kontrollresultatene fra E6 i Verdal gjenspeiler forholdene i trafikken.

Foto: Trygg Trafikk

– Vi tror dessverre de mange funnene gir et riktig bilde av forholdene i trafikken. Vi vet at en del tøyer strikken for langt med tanke på å bruke kjøretøy som ikke burde ha vært på veien. Mange kjører i rus, så det er klart at det å ha stor kontrollvirksomhet er forebyggende arbeid. I tillegg til at man får luket ut de som der og da utgjør en risiko.

Resultatene inspirer til gjentagelse

UP-lederen sier det er opp til dem å ha flere kontroller i denne størrelsen.

– Dette er et ønske og det er i stor grad opp til oss lederne. Vi må organisere oss og planlegge. Når vi så det gode resultatet vi hadde denne gangen her, så inspirerer det til gjentagelse, sier Hollum.