NRK Meny
Normal

- Trafikk-farlige bilister

På E6 i Levanger oppstår det trafikkfarlige situasjoner fordi folk bruker forbikjøringslomme som parkeringsplass.

Trafikk-farlig på Mule
Foto: NRK

Når bilen foran stopper og venter på å svinge til venstre kan du kjøre forbi bilen i en såkalt forbikjøringslomme, og slike lommer er det nå bygd i en rekke kryss i Trøndelag.

- Ved å montere slike lommer forhindrer vi påkjøring bakfra, og vi øker kapasiteten i krysset ved at folk kan passere til høyre, sier Tommy Bones er senioringeniør i Statens Vegvesen.

- Forstår ikke bruken

I Trøndelag har Vegvesenet satset stort på bygging av forbikjøringslommer for å forhindre påkjørsler bakfra og sikre trafikk-flyten.

Men på E6 i Levanger har de problem med at bilister parkerer og stopper for å drikke kaffe i forbikjøringslomma.

- Der har vi en rekke tilfeller av at busser stopper og setter av folk, og andre trafikanter som stopper og parkerer der, forteller Bones.

Ifølge Bones fungerer dessverre ikke lomma slik den var tenkt.

- Akkurat i det krysset er det veldig mye trafikk og vi er veldig bekymret for at det kan skje ulykker der, forteller Bones.

- Ingen parkeringsplass

Vanligvis trenger ikke vegvesenet å sette opp noe stopp-forbudskilt i forbikjøringslommene, men det har de sett seg nødt til i Levanger.

- Vi monterte skiltet på onsdag, men vi har allerede fått inn meldinger om at biler står parkert i forbikjøringslomma. Så da har de jo verken skjønt skiltet eller poenget, sier Bones.

Tommy Bones

- Når de parkerer i forbikjøringslomma har bilistene verken skjønt skiltet eller poenget, sier Bones.

Foto: NRK

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.