Traff på bjørnebinne med tre unger

Venninnene Lille Merakerli og May Eva Gulaker fikk litt av en naturopplevelse sist tirsdag da de fikk se ei bjørnebinne med tre unger på en fjelltur i Meråker.

Venninnene Lille Merakerli og May Eva Gulaker fikk litt av en naturopplevelse sist tirsdag da de fikk se ei bjørnebinne med tre unger på en fjelltur i Meråker.

May Eva Gulaker (til venstre) og Lille Merakerli traff ei binne med tre unger i Meråker tirsdag kveld.

De to var på vei ned fra Storkjølhaugen til Litjkjølhaugen i Merkåker da de møtte ei binne med tre unger tirsdag kveld. De fire bjørnene var bare rundt 50 meter fra de to venninnene. Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken.

Trodde det var sauer

– Vi oppdaget noe langt unna som vi trodde var sauer. Men da vi kom nærmere, så vi det var ei stor binne med tre unger, forteller Merakerli til NRK.

De to hadde tidligere under turen sett noe de mente var bjørn- eller jervespor, men de tok ingen bilder da.

– Dette blir nok et minne for livet, og vi ble livredde da vi oppdaget de fire bjørnene. Vi ble stående stive av skrekk og trodde vår siste time var kommet. Vi fikk nok litt panikk, innrømmer hun.

Gikk en annen vei ned

Deretter trakk de to kvinnene seg tilbake, og gikk opp på Storkjølhaugen igjen der de ventet ei stund før de gikk ned igjen. Men da valgte de en helt annen vei.

– Når jeg tenker på det så var vi heldige som fikk se bjørnene. Det skjer nok bare en gang i livet, sier Lille Merakerli til NRK.

May Eva Gulaker og Lille Merakerli ut på tur

May Eva Gulaker og Lille Merakerli skulle ut på en ny fottur fredag.

Foto: Magnar Brandseth / NRK