NRK Meny
Normal

Tore Strømøy: – Det er uvirkelig

NRK-profilen følger spent med på brannen som herjer på hjemstedet Frøya.

Brann Frøya

Tore Strømøy sier han sitter og følger med på nyhetene og telefonen.

Foto: Runar Henriksen Jørstad/NRK

– Jeg har jo sett de siste bildene som er kommet derfra, og det lyser jo rødt på hele himmelen, sier Strømøy.

Tore Strømøy

– Brannen sprer seg i alle retninger og når vinden blåser så er det så uforutsigbart. Det er rett og stett skummelt, sier Tore Strømøy som er oppvokst på Frøya.

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Han sitter hjemme i Trondheim og følger med på siste nytt fra brannen på Frøya i Sør-Trøndelag.

– Det er en veldig spesiell kveld. Vi sitter jo og følger med på nyhetene og telefonen. Det er skummelt fordi det brenner jo på alle kanter og brannen nærmer seg bygder og hus.

– Tenker på de som er på Frøya

Onsdag formiddag fikk brannvesenet melding om en lyngbrann på Frøya. Brannen spredte seg raskt og rundt 500 personer er til nå blitt evakuert. Folk måtte forlate hjemmene sine i all hast mens landskapet rundt
sto i brann.

– Det er uvirkelig. Senest i går gikk jo brannsjefen på Frøya ut og advarte mot ild og sa at han var redd at det samme kunne skje på Frøya som på Flatanger, og så skjer det dagen etter, sier Strømøy.

Flere helikoptere med i slukningsarbeidet.

Han kjenner mange som bor på Frøya og sier han tenker på de som bor der og på alle de som forsøker å slukke brannen i kveld.

– Det er mange frøyværinger som tenker på de som er på Frøya nå, og som håper at det går bra. Ikke minst tenker vi på de som kjemper mot flammene oppe i marka nå. Det er jo både profesjonelle og frivillige der.

Han sier at hans nærmeste har det bra og er i trygghet.

– Folk jeg kjenner har det bra, men noen av dem er jo blitt evakuert fordi de bor på steder hvor brannen nærmer seg. Jeg har noen som bor på den andre siden av øya og er trygge der.

– Kommer du til å reise dit?

– Det skal du ikke se bort i fra. Hvis de ønsker frivillige til å hjelpe i morgen, så kan det godt hende at jeg drar dit, sier Strømøy.