NRK Meny
Normal

Tore Strømøy årets tv-navn

Det er ingen tvil om hvem som er årets tv-navn blant Se og Hørs lesere.

Tore Strømøy
Foto: Morten Eik

– Overlegen seier

– Vi går ikke ut med nøyaktig antall stemmer, men det er snakk om mange tusen stemmer, og det var en overlegen seier. Det var ingen tvil i år, sier tv-redaktør i Se og Hør, Jan-Petter Dahl.

Det er fjerde gang Tore Strømøy får prisen årets TV-navn av Se og Hør.

– Det føles veldig fint. Kjempeartig. Jeg har vunnet denne tre ganger før, men det er en liten stund siden, og du vet gamle idrettsfolk kan aldri få nok premier, sier en smilende Tore Strømøy.

Planlegger neste sesong

Han står foran et stort verdenskart og snakker om å svømme med delfiner før han blir med inn på kontoret for å snakke om prisen. Kontordøra er full av lapper som antyder historier for programmet han skal være programleder for i 2010 og for Tore på sporet i 2011.

– Dette er en pris som er basert på folks stemmer, så den betyr ganske mye. Jeg vet jo at seerne våre har vært ivrige på å stemme og det tyder på at vi har en god posisjon i folket. Det har vi også merket gjennom høstens Tore på sporet. Det er et voldsomt engasjement, så jeg hadde vel egentlig forhåpningen om at det kunne gå den veien ettersom vi var plukket ut som en av kandidatene, sier Strømøy.

Populært program

Tore Strømøy har vært i vinden på alle medieplatformer denne høsten. På sin egen NRK-blogg har han over 230 000 treff og på Facebookgruppa til programmet har han over 40 000 tilhengere.

– En periode fikk vi mellom 500 og 1 000 nye tilhengere hver dag på Facebook-gruppa, sier Per Kristian Johansen som er med å drifte sida.

Det er Tore Strømøy selv som skriver alt på bloggen og Facebook. Han prøver å legge ut to-tre nye saker på bloggen hver dag. På Facebook er han også stadig innom og forteller tilhengerene hva som skjer i programmet og svarer på spørsmål.

Avslappet forhold til kritikk

Ifølge tv-redaktøren i Se og Hør har programsjefene i flere tv-kanaler selv fått plukke ut kandidater til prisen i år.

Leserne har deretter kunnet stemme på sinkandidat. Høstens sesong av Tore på sporet har skapt debatt, spesielt et program hvor en adoptert ung mann får møte sin biologiske mor.

Strømøy føler likevel ikke noe behov for bekreftelse gjennom prisen.

– Jeg har ikke inntrykk av at vi er så omdiskutert. Det er en og andre slengeren, men det må det alltid være. I år synes jeg ikke vi har fått så mye kritikk. Ikke synes jeg det har vært noe grunn til det heller. Det er fint at det er engasjement og at folk ikke er likegyldige til det vi sender, for da har vi tapt. Jeg liker at folk har ulike meninger, men jeg føler ikke noe "se hva vi sa". Allerede etter første program fikk vi voldsom flott omtale av en av redaktørene i Aftenposten. Det er da man kan begynne å bli litt redd når man får så mye skryt tidlig i løpet. Jeg har inntrykk av at Tore på sporet er greit over alt nå og det synes jeg er bra, for vi forteller viktige historier og gode historier, sier programlederen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tore Strømøy
Foto: Se og Hør

– En krystallting

Tore Strømøys kontor har mange fotografier på den ene veggen og svært mange ringpermer på motsatt side. Pulten er full av mapper og løse ark, men noen åpenbar tv-pris er ikke å se.

– Prisen har jeg mottatt. Det er en glass- eller krystallgreie. Det ser ut som en parabolantenne eller noe sånt. Den står på skrå, så da jeg fikk den lurte jeg på om det gikk an å få en som var litt mer rett slik at jeg kunne bruke tallerkenen til å ha mandariner i, men det går ikke, så det er en ren pyntegjenstand. Det jeg har fått før er tre svære flotte malerier av kjente kunstnere. De pynter veggene hjemme hos meg og jeg gledet meg til et fjerde og hadde satt av en vegg, men det blir det ikke noe av, smiler Strømøy.

Liker ikke champagne

Programlederen fikk også en stor blomsterbukett og en flaske champagne. Den siste premien kommer trolig til å bli gitt bort.

- Jeg liker ikke champagne, men jeg kan kanskje ta den med på jobben. Jeg venter på den. De skulle sende den oppover, men kanskje noen i Posten har drukket den opp, sier Strømøy. Så forklarer han at han ikke fikk den med seg på fly på grunn av sikkerhetsreglene når man bare reiser med håndbagasje.