NRK Meny
Normal

Vant 100.000 på Leicester-gullet

Etter tre serierunder spilte Tore Morten Rønning hundre kroner på at Leicester skulle ta ligagullet i England. I går ble han 100.000 kroner rikere.

Leicester dagen etter

God stemning på Leicesters treningsfelt dagen etter at seriegullet ble klart. Foruten spillere, ser vi manager Claudio Ranieri og eier Vichai Raksriaksornwith (i midten). Tore Morten Rønning (innfelt) vant 100.000 på Leicesters gull.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

I høst satt 48-åringen fra Verdalen og fulgte starten av Premier League. Han skjønte tidlig at noe stort kunne skje med Leicester denne sesongen.

– Jeg så jo potensialet i laget. Det var direkte artig å se på dem. Jeg så at det var 1000 i odds på Leicester-gull og tenkte hvorfor ikke? 100 kroner var jo ikke alvor.

Investeringen skulle altså vise seg å bli gull verdt, bokstavelig talt.

For mandagens uavgjortresultat mellom Tottenham og Chelsea (2–2) sendte Leicester til himmels. Ingen av tittelrivalene kan lenger stanse «revene» fra å ta sitt første seriegull på øverste nivå, i klubbens 132 år lange historie.

– Det er det "verste" jeg har vært med på i hele mitt liv, sier Rønning, som egentlig er Manchester United-fan.

– Jeg tar heller et par hundre tusen i gevinst enn et par poeng til United. Kampen i går var over alt annet, fortsetter han.

Spennende ble det også for kona hans, Trine Rønning, selv om hun ikke er veldig fotballinteressert.

Trine Rønning

Ektemannen spilte på seriegull til Leicester, på kona Trines spillekort. Nå er de 100.000 kroner rikere.

Foto: Privat

– Jeg måtte nesten kaste opp underveis i kampen, forteller hun.

Pulsen må ha vært langt over 100

– Kona di sier at du er rimelig engasjert når du ser fotballkamper?

– Hehe, ja, jeg er jo det. I går var jeg kanskje ikke tilsnakkendes for jeg var i sjokk gjennom hele kampen. Klimakset kom da Tottenham reduserte til 1–2, og da det ble 2–2 tok det helt av. Pulsen må ha vært langt over 100 der vi satt!

Rønning mener londonoppgjøret er en av de råeste kampene han har sett, før han modererer seg noe:

– Det var det kanskje fra mitt ståsted. Jeg kunne jo vinne 100.000 kroner..

– Det er et mareritt å se fotball med Tore Morten. Han jubler og hoier. Spesielt når det er kamper han har tippa på. Nå stod det jo også 100.000 tusen på spill, sier Trine.

Lørdag skrev NRK at verdalingen hadde satset 100.000 kroner på Leicester-gull.

Etter at det ble kjent, har begge merket et vennligsinnet press fra venner, kjente og folk på Facebook.

Streiker – vant på gunstig tidspunkt

På grunn av konflikten mellom NHO Reiseliv og Fellesforbundet, er det streik i hotell og reiselivsnæringen. For Trine, som er tatt ut i streiken, kommer pengene ekstra godt med.

– Ja, nå skal vi snart ha konfirmasjon i huset og det passer dårlig å leve av streikebidragene. Så disse pengene kommer godt med, sier hun.

– Jeg må nok begynne å følge med. Leicester er favorittlaget nå og jeg ser lyst på sommeren. Kanskje tar vi med familien på en sydentur, sier hun.

Laster innhold, vennligst vent..