NRK Meny
Normal

OL-håp tør ikke reise hjem til jul

Kombinertløper Magnus Krog tar ikke sjansen på å dra hjem til familien i jula. Han er livredd for å bli syk og ødelegge OL-sesongen.

Kombinertløperen prøver å skape julestemning i leiligheten sin i Trondheim. Her skal han tilbringe jula alene.

Magnus Krog lager pepperkaker og synger Pepperkakebakesangen for å skape julestemning hjemme i leiligheten sin i Trondheim. Han skal tilbringe hele jula alene, i frykt for å pådra seg sykdom.

Kombinertløper Magnus Krog (26) står på kjøkkenet i leiligheten sin i Trondheim og lager pepperkaker.

– Det blir en lang jul i Trondheim, så jeg må sørge for at det blir litt julestemning når jeg kommer tilbake fra alle konkurransene, sier han.

Krog holder på å lage en pepperkake som er formet som en kombinertløper. 26-åringen fra Telemark tenker ikke på stort annet enn kombinert og OL i Sotsji for tiden. Derfor har han bestemt seg for å droppe og reise hjem til jul.

Peppekaker

Magnus Krog former sin egen kombinert-pepperkake med en kniv.

Foto: Håvard Karlsen / NRK

– Det er for å holde meg frisk og være best mulig forberedt mot OL. Jeg blir litt for ofte syk når jeg drar hjem til jul, så derfor velger jeg å være en einstøing i høytiden, forklarer han.

  • Hør Magnus Krog fortelle mer om sin første jul alene i Norgesglasset:

Livredd for å bli smittet

Krog er livredd for å bli syk nå rett før OL-oppkjøringen. Han har hatt en veldig god sesongåpning, og gikk inn til 2.-plass i søndagens renn på Lillehammer. Han fikk også to pallplasseringer i Kuusamo forrige helg, med tredjeplass individuelt, og seier i lagkonkurransen.

– Det er alltid så mye som skjer når jeg er hjemme. Jeg treffer masse familie og venner, og i jula er det ofte mye sykdom ute og går. Jeg kommer til å være veldig sliten etter alle konkurransene før jul, så da er jeg ekstra utsatt for å bli smittet.

– Det blir litt trist

Likevel innrømmer han at det er litt vemodig å tilbringe jula helt alene.

– Jeg har feiret hver jul hjemme hos familien i Høydalsmo siden jeg flyttet til Trondheim, så dette blir første julefeiring uten dem. Det blir veldig spesielt, og litt rart og trist.

Pepperkake

Magnus Krog lover at han skal ta med mange kombinert-pepperkaker hjem til jul neste år.

Foto: Håvard Karlsen / NRK

Han vet at han kommer til å savne familien ekstra mye på selve julaften.

– Det jeg kommer til å savne mest er å spise julemiddag sammen med familien, med julemusikk i bakgrunnen. Og ikke minst å våkne opp på julaften og se på Askepott i sofaen i stua, og slappe av og kose meg med familien.

Han blir litt drømmende i blikket.

– Jeg kjenner at jeg savner det litt allerede når jeg tenker på det.

Satser alt på OL

Likevel er han overbevist om at han prioriterer riktig i år.

– Jeg har aldri hatt muligheten til å være en del av et OL-lag tidligere, og nå må jeg gjøre noen harde prioriteringer. Hvis jeg står i Sotsji i februar og har gjort en god innsats, så kommer jeg til å synes at det var verdt det.

Han lover familien at han kommer sterkere tilbake allerede neste år.

– Jeg er bare 26 år ennå, så jeg har mange år igjen å feire jul med dem. Jeg skal ta igjen det tapte neste år. Da skal jeg komme hjem med sekken full av kombinert-pepperkaker, sier han.

Magnus Krog

Magnus Krog tester peppekaken han har laget. Han håper resultatet i Sotsji-OL blir like bra som den.

Foto: Håvard Karlsen / NRK