NRK Meny
Normal

Tomme tribuner i første kamp

I kveld spiller Rosenborg første kamp i gruppespillet i Europacupen mot østerriske Rapid Wien. Jan Jönsson tror det blir en tøff kamp, men har planen klar.

Jan Jönsson

Ifølge Jan Jönsson er det et sterkt offensivt lag de møter i kveld.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

– Vi skal ha kontroll på forsvarsspillet, men vi må også tørre å gå med folk fremover slik vi gjorde mot Vålerenga, sier Jan Jönsson til NRK.

Han mener det er tydelig at både ledelsen og spillerene er sugne på å spille i Europa.

– Det å komme til ulike stadioner, og å møte forskjellige lag, det utvikler spillerene. Det er det nivået klubben vil holde, så vi er glade for å spille i Europa igjen.

Tomme tribuner

Som et resultat av straffen SK Rapid Wien fikk etter en europacup-kamp i august, må denne kampen spilles for tomme tribuner.

– Helst skulle vi ønsket det samme trykket på tribunene her som vi hadde i Polen, men nå blir det ikke slik, og det har vi forberedt oss på.

Ifølge Jönsson er det en voldsom fotball-interesse i Østerriket, og han har hørt snakk om at så mange som 50 000 tilskuere hadde dukket opp om de hadde fått lov.

– Vi skulle selvsagt ønsket oss et publikum, men jeg tror hjemmelaget hadde ønsket det mer.

Godt forberedt

– Vi hadde en treningsøkt der i går, så vi fikk jobbet litt mentalt med at det er slik det kommer til å bli under kampen også, sier han videre.

I tillegg forteller han at flere av spillerene som har opplevd å spille for tomme tribuner tidligere også har delt sine meninger.

Men det er ikke bare de tomme tribunene som blir en utfordring i kveld.

– De er sterke offensivt, beveger seg mye og holder bra på ballen, så vi må være kompakte. Men vi ser også at vi har muligheten til å utnytte noen av de rommene som åpner seg.