NRK Meny
Normal

Tomatlaks

 

Tomatlaks
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Tomatlaks

1 dl olje
1 dl ketchup
1 dl sukker
2 ss mateddik
2 sylteagurker
2 store løk
10 pepperkorn
5 hele nellik
1 laurbærblad
400 g røkt laks

Bland sammen olje, ketchup og sukker. Rør til sukkeret er oppløst og alt er godt blandet. Rør inn eddik, finhakka sylteagurk, finhakka løk og krydder. Skjær laksen i biter på ca. 1 ganger 1 cm. Tilsett laksen og laurbærbladet. Skålen settes i kjøleskapet i minst ett døgn.

Oppskrifta er innsendt av Terje Dyrendahl fra Rissa.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
F-35 flyr over Ørland hovedflystasjon
I Storlidalen i Oppdal er de allerede i gang med å lage skiløyper.