Hopp til innhold

Sjåføren stakk til skogs - tilbake stod en bil full av smuglervarer

Tollbeslaget er et av de største gjort i Trøndelag. Nå tror tollerne de har funnet en organisert smuglerrute mellom Norge og Sverige.

Alkoholbeslag i Grong

Varebilen viste seg å være fullpakka med smuglervarer.

Foto: Tollvesenet

– Det er en varebil som var fullasta med alkohol og sigaretter. Det var ikke så mye plass til andre varer, for å si det slik, sier Christian Fuglem, avdelingsleder i tollregion Midt-Norge.

Det var mandag morgen at politiet jaktet etter en sjåfør som stakk til skogs etter å ha etterlatt varebilen i grøfta, i Grong.

Da bilen ble undersøkt, viste det seg at den inneholdt 2355 liter øl, 591 liter brennevin og 2800 sigaretter.

– Dette er et stort beslag i forhold til det vi tidligere har gjort. Det føyer seg inn i rekken av tidligere beslag, men er det største beslaget vi har gjort etter grensepassering Lierne på lang tid, sier Fuglem.

Politiet hjalp til

Tollvesenet samarbeidet med politiet natt til mandag for å prøve å stoppe sjåføren etter grensepasseringen i Lierne.

– Vi fikk bistand fra politiet for at vi skulle være sikre på å klare å ta ham, men han stakk jo av likevel. Det er ikke så enkelt å få tak i dem, sier Fuglem.

Tolletaten tror smuglinga er del av en organisert aktivitet.

– Klart det er organisert når det kommer såpass store mengder om natta. Det vil være et mottakerapparat som skal ta imot varene. Så det er helt tydelig at det er organisert, ifølge tollsjefen.

Blir filmet ved grensepassering

Sjåføren kom fra Sverige i en utenlandsregistrert bil natt til mandag og passerte riksgrensa i Lierne. Der ble bilen rutinemessig filmet av automatiske overvåkingskamera, og det var etter å ha sett disse bildene Tollvesenet bestemte seg for å involvere politiet.

Politiet stoppet sjåføren ved Formofoss, i nabokommunen Grong. Det var også der mannen klarte å stikke til skogs. Tilbake stod den fullasta varebilen, med bilskilt som viste seg å være falske.

Mannen er fortsatt på frifot og politiet har bedt om tips fra publikum på 02800.