Normal

Venta i 1,5 timer før ambulansen kom

Kristin Romunstad døde nesten etter hun satt fast i et hull i to timer i minus 23 grader. Da hun endelig ble funnet måtte hun vente i nesten to nye timer til før ambulansen kom.

Dramatisk for turgåer
Foto: Kjartan Trana / NRK

– Jeg tenker det tok altfor lang tid å få ambulanse. Hadde jeg fått ambulanse i løpet av en halvtimes tid så hadde det ikke vært så ille, men det tok 1,5 time før ambulansen kom fra Snåsa, sier Kristin Romundstad fra senga på sykehuset i Namsos.

Romundstad var på skitur i Namsskogan i Nord-Trøndelag i helgen, i en temperatur på minus 23 grader celsius. Like før hun kom tilbake til bilen sin falt hun ned i et hull med hodet først og ble sittende bom fast. Det tok to timer før hun ble funnet.

Får støtte

Liv Tømmermo Reitan er lokalpolitiker for Arbeiderpartiet. Hun sier ambulansetilbudet i Indre Namdal er for dårlig og mener hendelsen bør føre til endringer:

– Ja, det syns jeg absolutt. Det er ikke bare denne hendelsen, det har vært mange som kanskje er lignende. Nå er vi heldige at folk går ut med denne historien og viser hva endringene har ført til og hva som er virkeligheten.

Namdalsavisa har tidligere skrevet om at Røyrvik ikke får egen ambulansestasjon fordi Helse Nord-Trøndelag ikke er i stand til å etablere stabil kvalifisert bemanning ved ambulansestasjonen i Røyrvik.

Derfor har de priorietert å styrke bemanninga ved stasjonen i Grong, men det var til liten trøst for Kristin Romundstad som hadde 29 grader i kroppstemperatur da hun ble hentet av ambulansen fra Snåsa.

– Skremmende dårlig

– Jeg var ganske kald og skulle nok ikke ha vært ute så mye lenger sier Romundstad som kun husker små glimt fra turen til sykehuset.

På grunn av omorganiseringa skulle nærmeste ambulanse ha vært i Grong eller Namsskogan.

– Der var det ingen, og når ambulansen i Grong er borte skal dem vel egentlig kjøre en annen ambulanse dit slik at beredskapen i Indre Namdal er god likevel. Det er skremmende dårlig, mener Romundstad.