Tog sporet av på Rørosbanen

Et tog på vei til Trondheim sporet av tidlig mandag morgen mellom Singsås og Langlete i Midtre Gauldal. Et tre som lå på skinnene er årsaken til avsporingen.

Et tog sporet av tidlig mandag morgen mellom Singsås og Langlete i Midtre Gauldal. Et tre som lå på skinnene er årsaken til avsporingen.

20 personer var ombord i toget som sporet av på Rørosbanen i dag morges. Ingen av disse er skadd, opplyser NSB. Meldingen om togavsporingen i Midtre Gauldal kom inn klokken 06.20.

– Det var et tog som kjørte inn i et tre som lå på linjen. Det gjorde at toget sporet av. 20 passasjerer ble berørt av dette. De er tatt ut av toget og fraktet videre med alternativ transport og det har gått fint med alle sammen, sier pressetalsperson i NSB, Gina Scholz.

Torbjørn Wolden

Torbjørn Wolden var på vei til jobb i Trondheim da toget han satt på sporet av ved Singsås.

Foto: Nils Kåre Nesvold / Nea Radio

Torbjørn Wolden fra Haltdalen var en av passasjerene som satt på toget da det kjørte på det store treet som lå på linja.

– Det var et forferdelig brak, og så var det stopp. Jeg skjønte at det var noe «ravgæli», og at det ikke kunne være elg som var påkjørt. Det er ikke hverdagskost akkurat. Da vi kom ut fikk vi se at toget hadde kjørt på et digert tre og sporet av, sier Wolden.

Tar flere timer å rydde

NSB opplyser om at det vil ta en del timer før togene på strekningen vil gå som normalt.

– Det tar tid å flytte både treet og toget som står der. Vi må nok regne med at det blir noe stengt på deler av strekningen store deler av dagen, sier Scholz.

Hun oppfordrer folk som skal reise på strekningen til å holde seg oppdatert på hva som skjer på NSBs nettsider.

– Nå jobber vi fortløpende med å få oversikt over det som har skjedd, og så vil vi komme med mer detaljer utover dagen om hvordan dette berører togtrafikken, men vi setter opp alternativ transport for andre togavganger som blir berørt av dette, sier hun.

Rørosbanen

Toget kjørte inn i trær og sporet av.

Foto: Bjørn Ivar Haugen

Meråkerbanen også stengt

Ras Rørosbanen

Dette raset forårsaket togavsporingen.

Foto: Bjørn Ivar Haugen

– På grunn av vær og kjøreforhold har det vært et travelt døgn. Det er også grunnen til avsporingen. Store nedbørsmengder har ført til at trær og busker ble liggende på linja slik at toget sporet av og ble stående mellom Holtålen og Singsås, sier pressevakt i Jernbaneverket, Harry Korslund, til NRK.

Også Meråkerbanen er stengt etter at det gikk ras eller en utglidning av masse under skinnegangen mellom Hell og Gudå søndag kveld. Også dette som en følge av store nedbørsmengder.

Flere store jordras har gått i Trøndelag i natt. Fem personer måtte berges ut da de ble innesperret av jordras på E14.

– Det var i utgangspunktet planlagt alternativ transport som skulle gå på E14, men på grunn av jordraset vil det ikke være aktuelt å sette opp alternativ transport før veien er farbar, sier Korslund.

Laster kart, vennligst vent...