Tøff uke for slitne RBK-spillere

Denne uken venter to viktige kamper for et Rosenborg-lag med slitne spillere.

Roar Strand og Steffen Iversen

Roar Strand gratuleres etter å ha skåret mot Strømsgodset.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Etter søndagens kamp mot Strømsgodset innrømmet RBK-trener Nils Arne Eggen at det var lett å se at laget sliter.

– Jo du ser det. Vi hadde noen panseroverganger i dag der vi vant ballen veldig gunstig, men vi klarer ikke å få fart nok på beina til å utnytte det, sa Eggen til NRK.

E-cup og seriefinale

Torsdag spiller Rosenborg første hjemmekamp i europacupen.

Tre dager senere spiller de det som blir omtalt som seriefinalen mot Vålerenga.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

For RBK-spillerne har det gått i ett i flere måneder. Også veteran Roar Strand ser at hardkjøret går utover innsatsen på banen.

– Du ser at vi har ikke det store overskuddet når vi kommer i angrep. Det blir mer sånn at en og en løper, det er ikke sånn vi skal spille og det skal vi ikke være fornøyde med, sier Roar Strand.

– Hvordan skal dere få det overskuddet?

– Hadde vi visst det hadde vi hatt det, sier Strand.

– Nå er det tre kamper i uka rett som det er, er du sliten?

– Ja, jeg merker at jeg er litt sliten og det tror jeg det er flere som gjør. Men vi synes det er artig å spille kamper så vi skal ikke skylde på det, sier Roar Strand.

Slitasje

– Vi har spilt tre kamper i uka helt siden i mai. På sikt så virker det bra, men på kort sikt kan det være vanskelig å få reparert slitasjen og skader fra kamp til kamp, sier Nils Arne Eggen.

Etter søndagens 1-1 kamp mot Strømsgodset sa RBK-sjefen at de ennå ikke har begynt å tenke på seriefinalen mot Vålerenga.

– Vi skal jo møtes på søndagen som kommer, men den kampen har vi ikke begynt å tenke på ennå for vi skal spille en meget, meget viktig kamp på torsdag, sier Nils Arne Eggen.

I forrige uke overrasket Rosenborg hele fotballnorge ved å bli slått ut av cupen av Follo. Førstedivisjonsklubben, som ligger nederst på tabellen, vant semifinalen 3-2 etter ekstraomganger.