NRK Meny
Normal

Enebolig utbrent på Berkåk

Far og sønn oppdaget at det brant i huset, og kom seg ut. Men huset sto ikke til å redde.

Brannmann

Brannmannskapene greide ikke å redde boligen.

Foto: Ola Haldor Voll/ Hoveng Media

– Brannvesenet fikk melding om brann i et sikringsskap i en enebolig på Berkåk klokka 20.41, sier brannmester Odd Roger Stene ved Sør-Trøndelag Brann- og redningstjeneste.

– Både politi, ambulanse og brannvesenet var bare tre minutter unna, sier politiets innsatsleder Helge Sumstad fra Rennebu lensmannskontor til NRK.no.

Men selv ikke det var raskt nok til å forhindre at eneboligen ble totalskadd innvendig. Rennebu brannvesen fikk etter hvert bistand fra brannvesenet i Oppdal.

Eneboligen ligger i Utkikken, like nedenfor Berkåk sentrum på veien mot Meldal.

Spredte seg raskt

Da hadde en far midt i førtiårene og hans sønn i begynnelsen av tjueårene klart å komme seg ut av det brennende huset. De to er kjørt til lege for en sjekk, etter at de skal ha fått i seg noe røyk.

– Brannen spredte seg lynraskt. Det skal ha vært tre katter i huset, som beboerne ikke klarte å få ut, sier Helge Sumstad.

Brannvesenet holder på med etterslukking, som er krevende fordi det fortsatt brenner nede i bygningsmassen.

– Røykdykkerne har ikke kunnet se hvordan ser ut innvendig, fordi det har vært så tett røyk. Innimellom tar flammene seg opp enkelte steder, sier Sumstad.


Politiet skal sette i gang med åstedsundersøkelser for å finne brannårsaken så fort brannstedet blir kaldt nok.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.