NRK Meny
Normal

To Steinkjer-siktede forblir varetektsfengslet

Frostating lagmannsrett avviste torsdag anken til to av de tre varetektsfengslede etter Steinkjer-dødsfallet. Det er foreløpig ikke kjent om den tredje blir løslatt.

Person funnet død i Steinkjer

SIKTET ETTER DØDSFALL: De tre som er varetektsfengslet er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, eller medvirkning til det, etter at en 44-årige litauer ble funnet død utenfor en leilighet i Steinkjer søndag.

Foto: Terje Næss

De tre er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, eller medvirkning til det, etter at en 44-årig litauer ble funnet død utenfor en leilighet i Steinkjer søndag.

Alle tre ble tirsdag varetektsfengslet i to uker med full isolasjon og brev -og besøksforbud. De nekter straffskyld og anket varetektsfengslingen.

– Jeg kjenner bare til avgjørelsen for min klient. Anken ble forkastet, skriver Trond Peder Nilsen, forsvarer for den siktede 51-årige mannen i saken, i en SMS til NRK torsdag kveld.

Forsvarsadvokat Trond Peder Nilsen

BEKREFTER: Frostating lagmannsrett forkastet torsdag anken til den siktede 51-årige mannen i saken, opplyser hans forsvarer Trond Peder Nilsen til NRK torsdag kveld.

Foto: Frank Almås / NRK

Uklart for kvinne

Advokat Kjell Horseng, som representerer en 41-årig mann, hadde da NRK snakket med ham kun fått referert avslaget for sin klient gjennom media.

Det er foreløpig uklart om den tredje som er varetektsfengslet, en 53-årig kvinne i saken, også fikk sin anke avvist.

– Jeg har ikke fått noen avgjørelse tilsendt. Den kommer kanskje i morgen, sier kvinnens forsvarer, Tore Welde til NRK torsdag kveld.

– Ikke flere opplysninger

Forsvarer Nilsen kommenterer avslaget på anken slik:

– Lagmannsretten har ikke hatt noen flere opplysninger, tilsynelatende, enn tingretten. De har ikke gitt noen annen begrunnelse enn tingretten. Jeg klarer ikke å se hva som konkret er grunnlaget for mistanken mot min klient, sier advokaten til NRK.

Horseng vil heller ikke si mye torsdag:

– Jeg har ingen kommentarer til dette. Vi får avvente etterforskningen for å se hva som kommer frem, sier 41-åringens forsvarer til NRK.

I tillegg til de tre som er siktet for legemsbeskadigelse er en kvinne også siktet for falsk forklaring i saken, og denne siktelsen opprettholdes.

Stort presseoppbud i fengslingsmøte Steinkjer

Det var stort presseoppbud før fengslingsmøtet i Inntrøndelag tingrett tirsdag denne uken. Politiadvokat Trude Skogen .

Foto: Kristin Haug-Smith / NRK

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at 44-åringen som døde, hadde kraniebrudd med hjerneblødning.

Blodspor i leiligheten

Mer enn ti etterforskere jobber nå med å kartlegge hva som skjedde i leiligheten i Steinkjer søndag morgen.

– Der er funnet blod flere steder, også inne i leiligheten. Blodet er sendt inn til analyse, for å finne ut hvem sitt det er, sier politiadvokat Trude Skogen i Nord-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Politiet etterforsker saken med stort trykk, og vil fortsette å gjøre dette i dagene framover. Det har vært flere avhør i saken det siste døgnet, og det kommer også til å bli foretatt flere, opplyser Skogen.

Det er uvisst når leiligheten frigis.

Nord-Trøndelag politidistrikt har bedt Kripos om hjelp i etterforskningen av saken, men Kripos har svart at de ikke har ressurser tilgjengelig nå.