NRK Meny
Normal

To siktet for dødsvold i Melhus

Ytterligere én mann er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en mann i slutten av 30-årene ble funnet død på Ler i Melhus i Sør-Trøndelag.

Ler

Politiet har sperret av området rundt huset der en mann ble funnet død onsdag ettermiddag.

Foto: Stein Lorentzen

– Ytterligere en person er siktet i forbindelse med at en mann i slutten av 30-årene ble funnet død på en adresse på Ler i Trøndelag, onsdag denne uka. Denne personen er siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Han ble pågrepet i går kveld, men løslatt etter avhør, sier politiadvokat Jørgen Aunet i Trøndelag politidistrikt til NRK.

Begge de siktede kjente avdøde fra før, bekrefter politiet.

– Vi gjorde en ransaking hos mannen og det ble gjort et avhør. Han ble løslatt fordi det ikke var grunnlag for fengsling, men formelt sett er han fortsatt siktet, sier Aunet.

Fra før er en 26-år gammel mann siktet for samme voldsutøvelse.

– Han har vært i avhør nå i dag, og for hans del vurderes det om det fremstilles fengsling eller ikke. Fengslingsmøte vil eventuelt bli på lørdag, sier Aunet.

Siktede er kjenninger av politiet

– Den foreløpige obduksjonsrapporten av den døde mannen viser at han ble påført vold, men av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å gå inn i detaljene, opplyser Aunet.

NRK kjenner til at den siktede 26-åringen tidligere er dømt for flere voldstilfeller og narkotikakriminalitet. Politiet har ikke ønsket å uttale seg om dette, men bekrefter at de kjenner begge siktede fra før.

– Det er personer som er kjent for politiet på forhånd, sier Aunet.

Får hjelp fra Kripos

Politiet sier de jobber med å finne ut mer om de to siktedes eventuelle rolle i saken, og skal gjennomføre ytterligere avhør. De har også fått bistand fra Kripos, og etterforskningen fortsetter med fullt trykk

Det var onsdag ettermiddag klokka 12:58 at politiet fikk melding om at en død mann var funnet på en adresse på Ler i Melhus. Han ble erklært død på stedet av en lege.

Politiet sier også at de har mottatt og følger opp flere tips fra publikum, og at de ønsker kontakt med eventuelle personer som befant seg i området mellom mandag kveld og onsdag.