To nye spillere til Rosenborg

Rosenborg holdt tirsdag pressekonferanse for å presentere to nye spillere. Johan Lædre Bjørdal og Magnus Stamnestrø blir klubbens nye spillere.

Johan Lædre Bjørdal og Magnus Stamnestrø ble presentert på Brakka i dag

Rosenborg styrket laget i dag med to nye spillere.

Rosenborg har valgt Johan Lædre Bjørdal som ny forsvarsspiller. Han melder overgang fra danske AGF etter kun halvannen sesong hos klubben. Tirsdag underskrev han en toårig kontrakt med Rosenborg. Rosenborg meldte allerede i går ettermiddag at kun en medisinsk sjekk gjensto før overgang til RBK blir offisiell.

– Ambisjonene mine er klokkeklare og jeg skal bidra godt på laget. Jeg er en spiller som liker å ta ansvar, sier Johan Lædre Bjørdal til NRK.

 Johan Lædre Bjørdal

Johan Lædre Bjørdal blir Rosenborgs nye forsvarsspiller.

Foto: Morten Andersen

Den andre spilleren som ble presentert på pressekonferansen var Magnus Stamnestrø. Den 23 år gamle Kristiansund-spilleren trente med RBK forrige uke og uttrykte da at både spiller og lag er positive til overgang. Stamnestrø har eliteserieerfaring fra Molde og Sogndal som midtbanespiller.

– Jeg er godt fornøyd med å komme hit og gleder meg til å komme igang, sier en glad Magnus Stamnestrø til NRK.

Magnus Stamnestrø

Magnus Stamnestrø gleder seg til å komme igang som midtbanespiller for RBK.

Foto: Petter Nilsen

Spilleren har blitt brukt i forskjellige posisjoner det siste året, men håper på mye spilletid når han går inn i Rosenborg som midtbanespiller. Han kommer til å delta på trening med laget fra fredag. Presset kjenner han ikke så mye på.

– Nei, jeg vil bare vise meg fra min beste side, sier Samnestrø.

RBK har sett etter en ny midtbanespiller nå som Liam Henderson reiser tilbake til Celtic. Etter at Tore Reginiussen ble skadet i sesongåpningen har Rosenborg vært på desperat jakt etter en forsvarsspiller. Også Stefan Strandberg melder snart overgang til russiske FC Krasnodar.

Trener Kåre Ingebrigtsen er godt fornøyd med de nye spillere som underskrev kontrakt på tirsdag.

– Det gir oss større ro i den jobben vi skal gjøre. Vi er ikke nødt til å få inn flere nå og trenger ikke stresse, sier Ingebrigtsen til NRK.

Det ble kjent tidligere at Vieux Sané ikke kom til å gå til Rosenborg. Ballklubben og spilleren ble ikke enige etter lange samtaler om en avtale.