Alvorlig, men stabilt for fire personer etter dødsulykke på Fosen

Skadeomfanget er alvorlig og tilstanden stabil for alle de fire som overlevde dødsulykken på Fosen i Sør-Trøndelag søndag.

To biler frontkolliderte på Fv 715

TO DØDE: To personer er bekreftet omkommet i trafikkulykken på fylkesvei 715 mellom Vanvikan og Rørvik.

Foto: Morten Andersen / NRK

Kilde: NRK/NTB

En mann og en kvinne i 50-årene omkom i ulykken på fylkesvei 715 omtrent én kilometer nord for fergeleiet på Rørvik i Rissa kommune.

Fire personer, en kvinne og en mann i 20-årene og en kvinne og en mann i 50-årene, ligger alvorlig skadet på intensivavdelingen ved St. Olavs hospital. Tilstanden til de fire er stabil mandag morgen, ifølge sykehuset.

Ordfører Ove Vollan i Rissa kommune sier at kommunen vil bistå der det er nødvendig.

– Det er tragisk når folk omkommer i trafikken, sier ordfører Vollan til avisa Fosna-Folket.

Kriseteam

Rissa kommune har satt inn sitt psykososiale kriseteam etter ulykken. Teamet består av kommuneoverlege og psykiatriske sykepleiere, og skal bistå de som kom først til ulykkesstedet.

– Det er en stor belastning å komme først til en så alvorlig ulykke, og i samråd med politiet bestemte vi oss for å kalle ut det psykososiale kriseteamet, sier rådmann i Rissa, Vigdis Bolås til NRK.

Bilulykke på Fosna

FRONT MOT FRONT: To biler kolliderte front mot front søndag ettermiddag på fylkesvei 715. Det var fire persoer i den ene bilen og to i den andre.

Foto: Sigrun Overland/fosna-folket.no

Ukjent årsak

En ulykkesgruppe fra Statens vegvesen og krimteknikere fra Trondheim har undersøkt åstedet.

– Vi har ikke fått melding om vanskelige kjøreforhold på denne strekningen i løpet av de siste dagene. Men veien ligger nede ved vannet, og det kan lett fryse på der, opplyste operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Video fra Trøndelag

Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .