To haller i Trondheim Spektrum stenges etter asbestfunn

Mandag kveld fikk Trondheim kommune beskjed om at det ble påvist asbeststøv i et lagerrom i hallen.

Trondheim Spektrum

STENGER TO HALLER: Hall A og C er stengt etter funn av asbest i Trondheim Spektrum

Foto: Scanpix

Kommunen har i den forbindelse bestemt seg for å stenge to av de eldste hallene i bygget.

–Det er hallene A og C som blir stengt. Kommunen leier hallene hver dag fra klokken fire og utover. Kommunen har bedt oss om å stenge hallene til vi har fått tatt nærmere prøver, sier styreleder i Trondheim spektrum, Kåre Ytre-Eide til NRK.

– Jeg antar at vi åpner hallene igjen i slutten av uken.

Skal rives

Trondheim Spektrum er over 50 år gammelt og skal rives til høsten. Prøvene ble tatt i forbindelse med rivingen.

– Vi har kartlagt bruken av asbest i det gamle bygget og vi tror at det begrenser seg til lagerrommet, men for å være på den sikre siden gjør vi flere målinger.

Det berører en del lag som har treninger på kveldstid. De vil få beskjed om at det er stengt.

Hall E og F fortsatt åpen

- Ifølge kommuneoverlegen er det svært lite sannsynlig at det finnes helsefarlige nivåer av asbest i områdene som brukes til idrett og kulturformål i Trondheim spektrum. Men Trondheim kommune ønsker ikke å ta noen sjanser i en situasjon der vi ikke vet med sikkerhet hvordan tilstanden på lokalene er, sier kommunaldirektør Ola By Rise i en pressemelding.

Han forteller at hallene vil bli åpnet igjen straks kommunen får beskjed om at det er trygt å åpne. I hall D og F vil aktiviteten bli gjennomført som planlagt.

– Det berører en del lag som har treninger på kveldstid. De vil få beskjed om at det er stengt. Vi håper at vi kan åpne hallene i slutten av uken, sier Ytre-Eide.