To dater ga 10.000 i klubbkassa

Vi ble med Trondheims-Ørn-spiller Hilde Bårdstu på blind date.

Hilde Bårdstu på date
Foto: Anders Revdal / NRK

Et Trondheims-Ørn med nedrykkstrusselen hengende tungt over seg brukte kreative metoder for å skrape sammen nok penger til å overleve i Toppserien. I kveld var det klart for date mellom Ørn-spiller Hilde Bårdstu (20) og høystbydende frier, Atle Iversen (28).

Tvilte aldri

Åstedet er Big Horn Steak House i Kjøpmannsgata i Trondheim. Det er ikke mange gjester tilstede, men ved et trivelig hjørnebord sitter to småsjenerte hovedpersoner.

- Jeg håper det blir koselig og at vi klarer å prate sammen og bli litt kjent. Jeg har jo aldri møtt ham før, men han har gjort et godt førsteinntrykk. Også ser han veldig bra ut, ler Hilde.

Hilde Bårdstu

Hilde Bårdstu var en av spillerne som flikk flest date-tilbud.

Foto: Anders Revdal / NRK

Hun var ikke i tvil da hun fikk muligheten til å stille opp for å berge Trondheims-Ørn fra tvangsnedtrykk.

- Hjertet mitt ligger i klubben. Jeg har vært her ganske lenge og er villig til å gjøre det som er nødvendig for å redde laget, sier den blide Ørn-junioren.

10.000 kroner

Trondheims-Ørn trengte 800.000 kroner innen nyttår for å beholde lisensen til å spille i Toppserien. Det klarte de med et nødskrik, og pengene fra date-stuntet har hjulpet.

- Folk har reagert veldig forskjellig. Noen mener at vi selger oss selv, mens andre roser oss for at vi klarer å tenke utenfor boksen og komme opp med nye måter å skaffe penger på, sier Bårdstu.

De to datene som til slutt ble gjennomført har sikra laget 10.000 kroner.

- Målet med date-stuntet var hovedsaklig å få publisitet. Vi må takke alle som har stilt opp for klubben. Mange som ikke bød på spillere har likevel spytta inn med flere hundre kroner for å hjelpe oss, sier Autumn Browning som er markedsansvarlig i Trondheims-Ørn.

På date med Trondheims/Ørn

Atle Iversen var villig til å punge ut for å redde Trondheims/Ørn og få en date med Hilde Bårdstu på kjøpet.

Foto: Anders Revdal / NRK

Atle Iversen har planlagt kvelden godt, og når middagen er unnagjort venter konsert med Minor Majority på Blæst. Han mener pengene han har betalt for å få være med Hilde på date er vel anvendt.

- Hovedsaklig var det for å støtte Trondheims-Ørn, men det er klart man må benytte sjansen når man kan bli bedre kjent med ei så flott jente som Hilde, sier Atle, som ikke vil gå nærmere inn på hvorfor han valgte å by på akkurat henne.

Big Horn Steak House

Daten starta på Big Horn Steak House på Ravnkloa.

Foto: Anders Revdal / NRK

Kompliment

- Det var jo en del å velge i, men for min del ble det Hilde, sier han og bestiller en øl.

Hilde velger vann.

- Jeg er veldig positivt overraska og tar det som en stor kompliment at noen er villig til å betale så mye for en date med meg. Ikke minst er det bra for klubben som får pengene, sier hun.

Når NRK forlater restauranten har den litt spente stemninga mellom de to gjestene i hjørnet fordufta. Praten går og latteren sitter løst.

- Jeg tror dette blir veldig koselig. Jeg gleder meg til resten av kvelden, smiler Hilde Bårdstu.

Minor Majority Norwegian Wood 2006

Utpå kvelden går turen til Blæst for å overvære konserten med Minor Majorty.

Foto: unknown / NRK