NRK Meny

To branner startet nesten samtidig

Et bolighus i Stjørdal og en nedlagt kafébygning i Teveldalen i Meråker brant ned nesten samtidig natt til søndag. Begge brannene ble meldt i 04-tida.

Kart Stjørdal

Fem personer reddet seg ut av et brennende hus i Stjørdal natt til søndag.

Espen Sandmo
Journalist

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

I Stjørdal sentrum måtte ei mor og hennes fire barn løpe ut av et brennende bolighus like før klokka 04.00.

– Pustet inn røyk

– Det var en nabo som ringte inn til oss klokka 03.58 med melding om brann. Da vi kom fram til huset hadde de fem som bodde der klart å komme seg ut. Ingen av dem er fysisk skadd, men de hadde pustet inn en del røyk og ble tatt med til en legesjekk, opplyser operasjonsleder Rune Reinsborg ved Nord-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Barna er i alderen fra fire til 18 år. Bolighuset i Stjørdal fikk store skader i brannen, men brannårsaken er så langt ikke kjent.

– Vi skal avhøre vitner i løpet av dagen for å finne ut mer, og i morgen skal brannteknikere gjøre sine undersøkelser i huset, sier Reinsborg.

Nedlagt kafé

Klokka 04.01 fikk politiet melding om en brann i en nedlagt kafé i Teveldalen i Meråker.

– Også her var det en nabo som varslet oss, og det tok litt tid før brannmannskapene fra Meråker kom fram. Da var bygningen helt overtent, og den brant ned i løpet av morgentimene, forteller Rune Reinsborg.

Brannmannskaper fra Stjørdal skal søndag formiddag skumlegge branntomta, før teknikere fra politiet starter sine undersøkelser over helga.

Heller ikke her er brannårsaken kjent, opplyser politiet.

Video fra Trøndelag

Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.

< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?