NRK Meny
Normal

Tjene noen småkroner i sommer

Utenfor Spar i Soknedal sitter to gutter og selger jordbær. En grei måte å tjene noen ekstra kroner i ferien.

Ola Idar og Ole Ingebrigt selger jordbær
Foto: Ellinor Hansen / NRK

Ole Ingebrigt Hov og Ola Idar Bjerkeset kommer tuslende bort til gressflekken som skiller Spar og Hydro Texacostasjonen fra den trafikkerte E6 som går gjennom bygda. Med seg har de to paller som de fester plakater om at her kan du kjøpe norske jordbær til 25 kroner kurven.

Sitter her på fjerde dagen

Guttene er begge 13 år, og har sommerferie. Å selge jordbær er en grei måte å få tida til å gå, og de tjener da noen kroner. De får visst betalt per kurv de selger, men de er ikke sikre på hvor mye de får.. Men det gjelder uansett å selge flest mulig kurver. De har sitti her noen dager allerede, og dette er den fjerde dagen de selger jordbær. Bæra er forresten fra Sparbu. Det har gutta full kontroll på.

Endelig en kunde

Etter å ha sitti i fred for kunder en stund, kommer Inge Reidar Dommersnes bort. Han kan fortelle at han er fra Tysvær i Rogaland, og er på bobilferie i Norge. Han er fornøyd med hvordan bæra ser ut, og prisen. Derfor tar han med seg en kurv. Vi får håpe at Ole Ingebrigt og Ola Idar dermed tjente noen kroner, og at de fikk solgt mange kurver tilsammen den dagen.

 

Sette opp jordbærskilt
Foto: Ellinor Hansen / NRK