Meieriet i Selbu lager all blåmuggost i Tine-systemet med soppkultur fra Danmark.
Soppen heter penicillin roqueforte, etter den franske urosten roquefort. Osteelskere vet at den er en smule kvassere i smaken enn de mildere norske variantene.
Bedre kvalitetskontroll
Det nye utsyret skal ikke på plass før til høsten, men bestillinga ble endelig godkjent denne uka. Hensikten er å få bedre kvalitetskontroll på produktet. Senest i høst måtte Selbumeieriet trekke tilbake et parti på grunn av for mange bakterier.
Bedre ost
Det gamle utstyret er slitt og gir mye svinn. Det nye gir bedre kontroll med prosessen, fra melka kommer inn til osten kjøres ut. Meieribestyrer Morten Mellqvist mener osten på sikt vil bli bedre.
-Det vil ta litt tid å tilpasse seg et nytt system. Et forbedring skjer ikke over natta, men ettehvert håper vi kunden merker forskjell, sier Mellqvist.