Tiltalte for syk til å vitne

25-åringen som er tiltalt i studentdrapssaken i Trondheim brøt sammen da han skulle inn å forklare seg i Frostating lagmannsrett.

Johnny Veum

Forsvarer i studentdrapssaken, Johnny Veum.

Foto: Elisabeth Skarrud / NRK

Før lunsj sa han et klart nei på spørsmålet om han erkjenner straffskyld for drap og likskjending. Kort tid etterpå satt han og gråt mens aktor presenterte bilder, bevis og hendelsesforløpet i saken.

Ville ikke fortsette

Da tiltalte kom tilbake fra politihuset i Trondheim etter lunsj gikk han inn i et tilstøtende rom ved siden av Frostating lagmannsretts sal 206. Etterhvert forlot forsvarer Johnny Veum rettssalen og jurymedlemmer og andre fremmøtte ble sittende og vente i et kvarter før det ble opplyst at forhandlingene var utsatt i ytterligere en time.

Mens mor til avdøde Linn Sandtrøen og hennes tante undret seg over hva som var i ferd med å skje satt tiltalte, hans forsvarer og hans bror på naborommet og snakket sammen. Også aktor Per Morten Schjetne var innom rommet før retten ble satt på nytt.

Per Morten Schjetne

Aktor i studentdrapssaken, Per Morten Schjetne.

Foto: Elisabeth Skarrud / NRK

Da retten igjen var samlet beholdt tiltalte ytterjakken på. Rettens administrator Sissel Endresen opplyste at både aktor og forsvarer er enige om at den 25 år gamle tiltalte er for syk til å forklare seg. Retten tar derfor en pause til i morgen.

Blir medisinert

- Min klient skal nå få behandling og medisinering, sier forsvarer Johnny Veum til NRK.no. Han viser til hvordan klienten gråt under store deler av aktors innledning i saken. Veum ønsker ikke å svare på om hans klient vurderer å trekke hele eller deler av anken.

Video 41e44986-c640-4d05-a5af-b28873a4a994.jpg

Forsvarer Johnny Veum vil ikke uttale seg om de eventuelt vil trekke anken.

- Jeg kan ikke huske å ha vært i en rettssak hvor tiltalte ikke har sett seg i stand til å fortsette på dette stadiet, sier aktor Per Morten Schjetne til NRK.no.

Tiltalte fikk en varm omfavnelse av både forsvarer, sin bror og sin svigerinne før han ble fraktet tilbake til Trondheim fengsel.

- Dette var jeg ikke forberedt på, sa offerets mor, Sidsel Sandtrøen, før hun og offerets tante valgte å gå tilbake på hotellet.