Tiltalt for seksuelle overgrep mot flere jenter

En tidligere ansatt i en kommune i Nord-Trøndelag er tiltalt for seksuelle overgrep mot fire mindreårige jenter.

Namdal tingrett

Mannen må møte i Namdal tingrett 22. mai, tiltalt for overgrep mot fire jenter.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Straffesaken mot mannen i 40-årene, skal behandles i Namdal tingrett i Namsos i slutten av mai.

Mannen var ansatt i kommunen han bodde i, og hadde gjennom jobben daglig kontakt med barn og ungdom.

Barn under 14 år

– Vi har heldigvis dyktige ansatte og et godt støtteapparat i kommunen. Vi følger opp både ansatte, barn og foreldre så godt vi kan, sa ordføreren i kommunen til NRK da saken ble kjent sommeren 2016.

Mannen er nå blant annet tiltalt for seksuell omgang med barn under 14 år, og det er snakk om flere handlinger gjennom et drøyt år.

Tiltalen omhandler også seksuelt krenkende atferd og handling mot ytterligere tre mindreårige jenter. Ifølge tiltalen skal han sendt upassende meldinger og bilder til jentene.

Har erkjent noe

– Min klient har erkjent seksuell omgang med barn under 14 år. Han har også erkjent å ha sendt krenkende bilde og spurt om å ha sex med ei jente, sier advokat Rune Østgård som forsvarer mannen.

Men han har ikke innrømmet det andre han er tiltalt for.

– Han ønsket i utgangspunktet en tilståelsesdom, men nå blir det isteden en vanlig rettssak. Han satt fire uker i varetekt i fjor sommer, og har hele tiden vært opptatt av å få saken avsluttet så raskt som mulig. Både av hensyn til ofrene og sin egen familie, sier Østgård.

Flyttet vekk

Mannen og hans familie har nå flyttet fra kommunen i Namdalen hvor de har bodd de siste årene.

Mannen har også hatt flere frivillige verv i forskjellige organisasjoner. Her har han jobbet tett med barn og ungdom. Etter det NRK erfarer var mannen en godt kjent person i ungdomsmiljøet i kommunen.