NRK Meny
Normal

Tiltalt for bildrap på kjæresten

I dag vil statsadvokaten foreslå hva slags straff den 19 år gamle mannen som er tiltalt for bildrap skal få. Mannens 17 år gamle kjæreste døde i ulykka.

Dødsulykke Meråker august 2010

17-åringen som døde etter utforkjøringa brukte ikke bilblete.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I dag fortsetter rettssaken mot 19-åringen. Mye av formiddagen har gått med til å få klarlagt hvor oversiktlig strekningen der ulykka skjedde er.

Nekter skyld i bildrap

Aktor i saken, statsadvokat Helge J. Kaasbøll, mener at 20-åringen må dømmes for uaktsomt bildrap, men den 19 år gamle mannen nektet straffskyld for bildrap da rettssaken mot ham startet i går. 19-åringen innrømmet å ha kjørt utaktsomt, men mener at han ikke kan lastes for at hans 17 år gamle kjæreste døde som følge av ulykka.

Sterkt berørt

Den 19 år gamle mannen virker sterkt berørt der han sitter på tiltalebenken. Både han og den avdøde var fra Nord-Norge, og familie til begge følger rettssaken.

Mannen sa i retten i går at han syntes lastebilen som lå først i køen kjørte for sakte, og derfor bestemte han seg for å kjøre forbi alle i køen.

En lastebilsjåfør som vitnet i går, sa i sin forklaring at han ikke reagerte noe spesielt på forbikjøringa. Han så bilen i speilet, men så plutselig skar den ut.

Ulykka skjedde 19. august 2010

Det var om ettermiddagen 19. august ulykka skjedde på E14 like øst for Meråker sentrum. Føreren mistet kontrollen over bilen under forbikjøring, den gikk rundt og ble liggende på siden. Den 17 år gamle jenta som var passasjer, ble kastet ut av bilen i ulykka. Hun ble kjørt til St. Olavs Hospital med alvorlige skader og døde senere på sykehuset.

Både den da 19 år gamle bilføreren og den omkomne 17-åringen var elever ved Meråker videregående skole.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.