NRK Meny
Normal

- Må tiltales

Politiet mener sjåføren av ulykkesbussen i Verdal i november i fjor må tiltales for bildrap.

Bussulykke i Verdal
Foto: ALLLEY, NED / SCANPIX

Artikkelen er flere år gammel.

Etter at etterforskinga av ulykka er ferdig, ber politiet statsadvokaten om å ta ut tiltale mot sjåføren etter den såkalte bildrapsparagrafen i straffeloven, skriver Trønder-Avisa.

Tre personer omkom og 26 ble skadd da bussen fra TrønderBilene AS skled av vegen og veltet i Inndalen i Verdal 24. november i fjor.

Den 51 år gamle sjåføren ble rutinemessig fratatt førerkortet samme dag som ulykka, men har senere fått det tilbake. Blir han tiltalt og senre dømt for bildrap vil han miste det igjen.

Harald Stabell er oppnevnt som advokat for sjåføren. Statsadvokaten avgjør i nær framtid om det blir tatt ut tiltale mot sjåføren.

Det er ikke aktuelt å ta ut tiltale mot Mesta eller Statens vegvesen, sier politiinspektør John Bjøraas, ved Nord-Trøndelag politidistrikt. Ettersforskinga viste at det var svært glatt på ulykkestedet, og at det ikke var strødd.

Video fra Trøndelag

Den vesle måkefuglen krykkje var en av kystens vanligste fugler, på 80-tallet var det hundretusener av dem i fuglefjellene langs kysten, men nå er den strekt truet. Fuglefjellene blir stille - og biologer er svært bekymra for utviklinga
Kystkommunen blir fordelt på Hemne/Halsa, Hitra og Orkdal.
Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.